Hlavní obsah

Laštůvka: Chyba z úvodu mě hrozně mrzí

PRAHA

Brankář Jan Laštůvka si v sobotu odbyl svoji premiéru v nejvyšší anglické soutěži. Fulham však prohrál 0:2 v Blackburnu. Na prvním gólu cítí vinu právě český gólman. KOMENTÁŘ JANA LAŠTŮVKY PRO PRÁVO

Foto: www.banicek.cz

Jan Laštůvka

Článek

"O tom, že budu v sobotu chytat, jsem věděl od trenéra tři dny dopředu, takže jsem nervózní nebyl. Už mám také něco odchytáno, i když první zápas v Premier League je přece jen něco úžasného.

Bohužel utkání pro mne nezačalo dobře. Někdy v 6. minutě letěl míč z poloviny hřiště k naší šestnáctce. Šel vedle brány a navíc s útočníkem domácích běžel náš obránce. Myslel jsem, že soupeře odblokuje, a udělal jsem krok do strany. To byla moje velká chyba, protože domácí Nonda míč zatočil do branky.

Ta chyba mě hrozně mrzela a pořád mrzí. Zkazil jsem si premiéru, na kterou jsem se měsíce těšil. Snažil jsem se situaci dostat z hlavy, vždyť chybu udělají i mnohem lepší brankáři, než jsem já. Druhý gól přišel po necelé půlhodině. Za ten jsem nemohl, protože střelu McCarthyho tečoval náš obránce a míč zapadl do horního rohu branky.

Ve druhé půli už to bylo z mé strany dobré. Zastavil jsem dva samostatné nájezdy domácích a zlikvidoval ještě pár míčů. Ale domů jsme jeli bez bodu. V kabině mi trenér ani nikdo ze spoluhráčů nic neřekli. Teď budu dál makat a doufat, že mi dá kouč důvěru i v dalším utkání.

Brankáři nejsou chránění jako jinde

Premier League je z pohledu brankáře nejtěžší soutěží. Nejsou tak chráněni jako jinde. Útočníci je neustále atakují, při malých domů, při vybíhání jdou do těla a někdy to nedopadne dobře, jako v případě Petra Čecha.

Když jdu do vzduchu a vletí do mě skoro dvoumetrový a nejméně devadesátikilogramový pořízek, je to pořádná rána a není lehké udržet míč nebo se k němu pořádně dostat. Za Doněck jsem odchytal pár utkání i v Lize mistrů, ale anglická nejvyšší soutěž je mnohem těžší. Ale právě to mě láká a věřím, že si v ní ještě pořádně zachytám."

Reklama

Související témata: