Hlavní obsah

Ostuda! Hanba! zuří fanoušci. Šlágr ve Wembley znesvětila americká loga a zničená tráva

Londýn/Praha
Aktualizováno

Hněv a pocity ponížení zachvátily anglické fanoušky po zhlédnutí pondělního šlágru 10. kola Premier League mezi Tottenhamem a Manchesterem City (0:1). Nešlo ani tak o výsledek či předváděnou hru jako o zoufalý stav trávníku na slavném stadiónu ve Wembley.

Foto: Paul Childs, Reuters

Americká NFL? Kdepak, tady se hrála anglická fotbalová Premier League.

Článek
Fotogalerie

Na něm se totiž jen den předtím odehrálo utkání zámořské ligy amerického fotbalu NFL. I pohled zdálky naznačoval, že hrací plocha je v dost nedobrém stavu.

Jako rudý hadr na býka pak pro většinu anglických příznivců působila stále patrná loga NFL či čáry označující desetiyardová pásma.

To je pro tak prestižní a pyšnou soutěž jako Premier League zkrátka příliš. I na televizních obrazovkách kulisy zápasu naznačovaly, že jde spíše o druhořadou show než šlágr jedné z nejlepších a nejbohatších lig světa.

Vedle fanoušků byli stavem trávníku rozčarovaní i trenéři obou týmů. „Hrát fotbal na takovém hřišti není jednoduché. Byla tam spousta chyb, které by se obvykle neměly stávat," posteskl si kouč vítězných City Pep Guardiola.

Přišli o vyrovnání?

Podle trenéra „domácích" Mauricia Pochettina připravil špatný trávník Tottenham o vyrovnání.

„Viděl jsem, jak míč míří k Lamelovi. Říkal jsem si, že to musí být gól. Když jsem se ale podíval na opakovaný záznam, míč nadskočil ještě předtím, než se dostal na Lamelovu kopačku. Proto šanci neproměnil," vysvětloval kouč.

Tottenham už měl od začátku této sezóny hrát domácí zápasy na svém nově zrekonstruovaném stadiónu White Hart Lane, ale práce na něm stále nejsou u konce, a tak si Kohouti prodlouží hostování ve Wembley minimálně do konce roku 2018.

Mezi fanoušky vzbudila pondělní blamáž s hrací plochou velké rozhořčení, jemuž dávali průchod na sociálních sítích.

„Tohle miluju. Fanoušci Tottenhamu musí jet v pondělí na prázdné Wembley, aby viděli, jak jejich tým prohraje na hřišti pro NFL," vysmíval se například komik Rob Beckett.

„Tottenham je snad kur** vtip. Měli by jim odečíst 100 bodů za takovou ostudu," napsal zas jeden z naštvaných fandů.

Reklama