Hlavní obsah

Manchester City - Southampton 6:1Manchester City rozstřílel Southampton a vede o dva body

Manchese
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City v anglické lize doma deklasovali Southampton 6:1. Obhájci mistrovského titulu si v čele tabulky po 11. kole vytvořili dvoubodový náskok na Chelsea, která na svém hřišti zdolala londýnského rivala Crystal Palace 3:1. Liverpool je třetí o skóre za "Blues".

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Kyle Walker (vlevo) z Manchesteru City a Ryan Bertrand ze Southamptonu.

Článek

Svěřenci Pepa Guardioly se k hladkému vítězství přiblížili už v úvodní dvacetiminutovce, ve které si dal vlastní gól Wesley Hoedt a vedení City navýšili Sergio Agüero a David Silva. Poté sice snížil z penalty Danny Ings, ale Raheem Sterling v nastavení první půle přidal čtvrtou branku domácích.

Manchester City dominoval i po změně stran. Sterling si v 67. minutě připsal druhý zásah v utkání a v nastaveném čase uzavřel skóre Leroy Sané. Trápící se Southampton v Premier League nezvítězil posedmé za sebou a je na 16. místě.

Chelsea poslal do vedení po půl hodině hry Álvaro Morata. Hosté srovnali v 53. minutě zásluhou Androse Townsenda, ale favorit překvapení nepřipustil. Mezi 65. a 70. minutou se prosadili podruhé Morata a jeho španělský krajan Pedro. Chelsea v aktuálním ligovém ročníku udržela neporazitelnost stejně jako City a Liverpool.

Anglická fotbalová liga - 11. kolo:
Manchester City - Southampton 6:1 (45.+2 a 67. Sterling, 6. vlastní Hoedt, 12. Agüero, 18. D. Silva, 90.+1 Sané - 30. Ings z pen.)
Chelsea - Crystal Palace 3:1 (32. a 65. Morata, 70. Pedro - 53. Townsend)

Reklama

Související témata: