Hlavní obsah

Keegan, Shearer, Beardsley. A teď Dúbravka! Bývalý gólman Sparty je hráčem roku

Dostal se do skvělé společnosti. Obdrží trofej, která byla dříve udělena borcům, jako jsou Kevin Keegan, Alan Shearer, Peter Beardsley, Chris Waddle, Andy Cole či Shay Given. Asociace místních fotbalových novinářů vyhlásila slovenského brankáře Martina Dúbravku z Newcastlu United nejlepším hráčem roku na severovýchodě Anglie. Bývalý gólman pražské Sparty a Liberce se v Premier League obdivuhodně rychle prosadil.

Foto: Sport.cz

Martin Dúbravka je klíčovou postavou Newcastlu.

Článek

Nejprve přišel k Magpies loni v lednu na hostování. A když během jara rozhodujícím způsobem přispěl k záchraně v nejvyšší soutěži, Newcastle po sezoně uplatnil opci na přestup ze Sparty.

Martin Dúbravka teď sice nevládne celému Albionu, anketa o nejlepšího fotbalistu severovýchodní Anglie však má svou prestiž a 39letou tradici. Ocenění slovenský reprezentant převezme na galavečeru v neděli 17. února.

„Jsem překvapen a poctěn. Vítězství pro mě hodně znamená, ale nepodařilo by se mi bez mých spoluhráčů," reaguje Dúbravka na webu Newcastlu United.

Renomovaný kouč Rafael Benítez si ho na Letné našel po velmi podrobném výběru z široké řady konkurentů z celého světa. Devětadvacetiletý slovenský reprezentant skvěle navázal na stopu českého předchůdce Pavla Srníčka. Okamžitě se etabloval v áčku, získal si fanoušky a dosud odchytal celkem třicet zápasů.

„Mám radost i za Martina. Je to náš rozdílový hráč. Zároveň je velký profesionál a vzor pro mladší spoluhráče," zdůrazňuje Rafa Benítez.

Reklama

Související témata: