Hlavní obsah

Dělala na mě opičí zvuky. Fotbalistka Tottenhamu obvinila protihráčku z rasismu

Nejmenovaná fotbalistka Sheffieldu United čelí obvinění z rasistických narážek vůči protihráčce snědé pleti. Incident se udál v nedělním zápase druhé anglické ligy (Championship) proti Tottenhamu, zabývá se jí už oddělení integrity Anglické fotbalové asociace.

Foto: Sport.cz

Fotbalistka Tottenhamu Renée Hectorová.

Článek

Všechno odstartovala zpráva opory obrany Tottenhamu Renée Hectorové, kterou po nedělním utkání v Sheffieldu „pověsila" na svůj twitterový účet. „Hanba, ve fotbale se opět objevil rasismus. Jedna z protihráček na mě dělala opičí zvuky. Jedinou reakcí bylo věnovat dál se fotbalu, což náš tým udělal. Hezký začátek roku!"

Tottenham o incidentu bezprostředně po utkání informoval Fotbalovou asociaci. „Všechna obvinění z diskriminace bereme velmi vážně, touto záležitostí se budeme zabývat," citoval britský list Guardian jednoho z členů FA.

Sheffield United uvedl, že příspěvek 23leté Angličanky Hectorové na sociální síti zaznamenal, nicméně s reakcí vyčká. „Jelikož se jedná o probíhající záležitost, bylo by nemyslitelné ji v této fázi komentovat," vzkázal klubový mluvčí. Podle informací Guardianu je však druholigový klub rozhodnut s dotyčnou hráčkou rozvázat smlouvu, pokud se obvinění ukáže jako pravdivé.

Reklama