Hlavní obsah

Outsider dostal od Citizens devět gólů, fanoušci poraženým stejně tleskali

Manchester/Praha
Aktualizováno

Anglický fotbalový Ligový pohár se senzace nedočkal. V úvodním duelu druhého semifinále vyhrál Manchester City doma nad třetiligovým Burtonem 9:0. Outsider neměl na hřišti úřadujících mistrů nárok. Čtyřmi góly se blýskl Jesus. Odveta se hraje na hřišti Burtonu 23. ledna.

Foto: Phil Noble, Reuters

Hráči Burtonu si utkání na půdě Manchesteru City užívali, nakonec ale prohráli vysoko 0:9. Za setkání s Pepem Guardiolou přímo na hřišti to ale nejspíš stálo.

Článek
Fotogalerie

Už samotný postup Burtonu do semifinále soutěže vzbudil v Anglii poprask. Burton v předchozích kolech vyřadil prvoligové Burnley, Aston Villu, Nottingham či Middlesbrough, vesměs protivníky z vyšších soutěží.

Fotbalisté třetiligového klubu se na zápas v Manchesteru těšili, stejně jako jejich fanoušci. A že zápas skončil debaklem, to vcelku nikdo neřešil, všichni byli rádi za nevšední zážitek. Stačí se podívat na ohlasy na sociálních sítích, že i semifinále slavné soutěže se dá brát s humorem a nadsázkou.

„Dobrou zprávou pro Burton je, že když vyhraje v odvetě doma 10:1, tak se nemusí bát toho, že by vypadl kvůli inkasovanému gólu na domácím hřišti," napsal na sociální síti Duncan Alexander.

Další z fanynek pro radio BBC při dotazu na krutou prohru s úsměvem oznámila, že není třeba truchlit, protože je teprve po prvním semifinále a Burton ještě čeká odveta. Však také po závěrečném hvizdu fanoušci na stadionu svému týmu poděkovali potleskem. Možná i kvůli tomu, že urputně bránící tým neinkasoval potupnou desítku.

Anglický fotbalový Ligový pohár - semifinále, první zápas:
Manchester City - Burton 9:0 (31., 34., 58. a 66. Jesus, 6. De Bruyne, 37. Zinčenko, 63. Foden, 70. Walker, 84. Mahriz).
Odveta se na stadionu třetiligového klubu hraje 23. ledna.

Reklama

Související témata: