Hlavní obsah

Připomeňte si nejlepší a nejdůležitější Čechovy zákroky

Praha

Petr Čech chytil! To je věta, kterou fanoušci slýchávali rádi a často. Legendární gólman v úterý oznámil chystaný konec kariéry. Během svého působení v Anglii a české reprezentaci předvedl několik vynikajících a důležitých zásahů. Tady jsou některé z nich.

Petr Čech - nejoblíbenější zákrok v ChelseaVideo: DIGI CZ

 
Článek

Takhle chytá...Petr Čech

Petr Čech - Kanonýr

Petr Čech - nejoblíbenější zákrok v Arsenalu

Finále Ligy mistrů ročníku 2011/2012. Chelsea změřila své síly s Bayernem Mnichov a český gólman čelil hvězdnému týmu z Bavorska, za který v ten den nastoupily hvězdy jako Neuer, Schweinsteiger, Kroos, Robben, Ribéry a další.

Londýnský tým prohrával 0:1 gólem Müllera z 83. minuty, ale těsně před koncem utkání srovnal Didier Drogba. Finále šlo do prodloužení a v něm hrdina předchozí části Drogba hloupým faulem ve vápně nabídl soupeři penaltu. Na penaltu šel Robben, ale proti němu stál český rodák a míč za svá záda nepustil. V závěrečném penaltovém rozstřelu Čech zneškodnil další dva pokusy a Blues slavili triumf v Lize mistrů.

V roce 2012 se Chelsea utkala s Liverpoolem ve finále FA Cupu. Liverpool prohrával po gólu Ramirese a Drogby už 0:2, když v 64. minutě snižoval střídající Andy Carroll. Stejný hráč mohl vyrovnat pár minut před závěrečným hvizdem, ale Čech jeho hlavičku doslova vytáhl z brankové čáry. Blues zvítězili a do své klubové sbírky přidali další cenný pohár.

Nelze opomenout ani památný zápas české reprezentace s Nizozemskem na mistrovství Evropy v roce 2004. Češi sice prohrávali po dvaceti minutách hry 0:2, hvězdami nabitý kádr Nizozemců ale nakonec porazili po senzačním obratu poměrem 3:2. Velkou zásluhu na vítězství měl i reprezentační gólman, tehdy takřka mladík. Česká republika ovládla skupinu a dokráčela až do semfinále, kde podlehla budoucím mistrům z Řecka.

Na závěr se můžete podívat na několik dalších vynikajících momentů Čechovy kariéry.

Petr Čech - TOP5 zákroků v Premier LeagueVideo: DIGI CZ

Reklama

Související témata: