Hlavní obsah

Potvrzeno. V havarovaném letadle bylo Salovo tělo

I teoretická naděje definitivně zhasla. Argentinský fotbalista Emiliano Sala je mrtvý, britská policie potvrdila, že ve vraku letadla v Lamanšském průlivu bylo nalezeno jeho tělo. Informovala o tom agentura AP. Letoun zmizel z radarů 21. ledna nad Lamanšským průlivem nedaleko jednoho z Normanských ostrovů.

Foto: Steve Parsons, ČTK/AP

Vyzvedánání těla Emiliana Saly.

Článek

Sala letěl z Nantes do Cardiffu, který ho koupil za 17 milionů eur. Osmadvacetiletý Argentinec se měl stát nejdražší posilou velšského účastníka Premier League v historii.

Oficiální pátrání po Salovi a pilotovi malého letadla Davidu Ibbotsonovi záchranáři ukončili bez úspěchu po třech dnech. Další pátrání po vraku letadla posléze umožnila veřejná sbírka, které se zúčastnili mimo jiné i Diego Maradona či Lionel Messi a v níž se vybralo přes 300 tisíc eur (více než sedm milionů korun).

Vrak stroje byl byl nalezen v neděli. Uvnitř bylo jedno tělo. Zda šlo o Salu, však dosud nebylo jisté, a policie informaci potvrdila až ve čtvrtek v noci. Vyšetřování okolností pádu letadla pokračuje.

Vrak letadla se nachází v hloubce asi 67 metrů severně od ostrova Guernsey. Dosud se ho mimo jiné kvůli špatnému počasí nepodařilo dostat nad hladinu.

Reklama