Hlavní obsah

Jak tohle mohli přehlédnout? Rozhodčí fatální chybou zajistili body Chelsea

Cardiff/Praha

Fanoušci po celém světě při pohledu na záběry z utkání mezi Cardiffem a Chelsea musejí jen nevěřícně kroutit hlavou. Ofsajd, ze kterého Blues skórovali a který se povedlo rozhodčím přehlédnout, je totiž opravdu pořádný a jasně viditelný na první pohled. Svou fatální chybou tak sudí obrali o body domácí Cardiff, který do inkriminovaného momentu překvapivě vedl nad favoritem 1:0.

Sestřih utkání 32. kola Premier League Cardiff - ChelseaVideo: DIGI CZ

 
Článek

Chelsea se musela bát o body do poslední chvílie. Záložník Cardiffu Víctor Camarasa totiž těsně po zahájení druhého poločasu poblíž penaltového puntíku pohotově zareagoval a vstřelil parádní branku. kterou svému týmu zajistil překvapivé vedení.

Blues, kteří v základní sestavě nastoupili bez některých velkých hvězd (třeba Kanté do zápasu vůbec nezasáhl a celé utkání sledoval jen z lavičky), postupně poslali do hry Hazarda, Loftuse-Cheeka i Girouda, ale čas kvapil a vyrovnávací branka nepřicházela.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Fotbalista Chelsea David Luiz v objetí s Aronem Gunnarssonem z Cardiffu.

Až do 84. minuty, kdy Chelsea zahrávala rohový kop, jehož se ujal Willian. Brazilec míč posadil na hlavu Marca Alonsa, který prodloužil na Césara Azpilicuetu. Kapitán Chelsea pak v jasné situaci neselhal a balón hlavou neomylně umístil do brány.

Na celé skvělé akci byl jediný vroubek. Vyrovnávací gól padl z ofsajdu jako hrom. Ve chvíli, kdy Alonso přihrával, byli dokonce v nedovoleném postavení hned dva hráči Chelsea - kromě střelce branky Azpilicuety to byl také Ruben Loftus-Cheek. Rozhodčí však tuto do očí bijící situaci přehlédl a gól zcela nepochopitelně uznali.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Cesar Azpilicueta (vpravo s kapitánskou páskou) se raduje z vyrovnávací branky Chelsea. Ta však kvůli ofsajdu neměla platit.

Londýnský klub pak v nastaveném čase přidal ještě jednu trefu, když se prosadil již zmíněný Loftus-Cheek, a odvezl si tak z Cardiffu tři body. Jeho nepříliš přesvědčivá výhra nad osmnáctým celkem Premier League, navíc podpořená gólem, který neměl platit, ale zřejmě mnoho příznivců Blues dvakrát neuklidnila.

Fanoušci na sociálních sítích si nyní z celé situace dělají legraci tím, že ofsajdovou lajnu různě křiví a manipulují s ní tak, aby oba hráči byli před ní. Humor fotbalových příznivců ale Cardiffu senzační výsledek a tolik potřebné body už nevrátí.

Reklama