Hlavní obsah

Manchester City vede ligu, Tottenham slavil góly i ohňostrojem, Chelsea vyhrála

Londýn/Praha

Fotbalisté Manchesteru City v anglické lize porazili Cardiff 2:0 a vrátili se do čela tabulky. Obhájci titulu po 32 odehraných zápasech vedou o bod před Liverpoolem. Tottenham při premiéře na novém stadionu zdolal Crystal Palace rovněž 2:0 a je třetí. Chelsea, která ve čtvrtfinále Evropské ligy narazí příští čtvrtek na pražskou Slavii, vyhrála nad Brightonem 3:0 a poskočila na pátou pozici.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Fotbalisté Tottenhamu slaví gól Christiana Eriksena v utkání Premier League.

Článek
Fotogalerie

Manchester City otevřel skóre už v šesté minutě, kdy se De Bruyne trefil z velkého úhlu. Krátce před pauzou zvýšil Sané křížnou přízemní ranou. Domácí měli drtivou převahu i po změně stran, ale Cardiff podržel brankář Etheridge. Úřadující mistři vyhráli osmé ligové utkání za sebou.

Tottenham Hotspur Stadium nabídl 60 tisícům diváků před výkopem spektakulární ohňostroj. Prvního ligového gólu se fanoušci dočkali v 55. minutě, kdy se tečovanou střelou prosadil Son Hung-min. Asistující Eriksen pak v 80. minutě přidal druhou branku. Spurs zvítězili poprvé po pěti kolech, během nichž získali jediný bod. Čtvrtý Arsenal na severolondýnského rivala ztrácí bod, ale má zápas k dobru.

Chelsea poslal do vedení v 38. minutě Giroud první ligovou trefou od loňského listopadu. Po hodině hry zvýšil Hazard po přihrávce Loftuse-Cheeka, jemuž o chvíli později zase připravil gól hvězdný belgický reprezentant.

Chelsea hrála v sestavě: Arrizabalaga - Azpilicueta (73. Zappacosta), Christensen, David Luiz, Emerson - Kanté, Jorginho, Loftus-Cheek (82. Kovačič) - Hudson-Odoi, Giroud, Hazard (84. Willian).
Anglická fotbalová liga
27. kolo: Chelsea - Brighton 3:0 (38. Giroud, 60. Hazard, 63. Loftus-Cheek).
31. kolo: Tottenham - Crystal Palace 2:0 (55. Son Hung-min, 80. Eriksen).
33. kolo: Manchester City - Cardiff 2:0 (6. De Bruyne, 45. Sané).

Reklama