Hlavní obsah

Bournemouth - Burnley 1:3Dva ohrožení zvládli záchranářské bitvy

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Burnley vyhráli v 33. kole anglické ligy v Bournemouthu 3:1 a přiblížili se záchraně v soutěži. Český útočník Matěj Vydra zůstal celý zápas na lavičce náhradníků vítězného týmu.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Matthew Lowton a Chris Wood z Burnley po výhře nad Bournemouthem.

Článek

Bournemouth v zápase rychle vedl po Barnesově nešťastné hlavičce do vlastní sítě, Burnley ale skóre otočilo po trefách Wooda a Westwooda, jejichž branky dělilo pouhých 139 vteřin. Po změně stran přidal třetí gól Barnes a pojistil svému týmu pět kol před koncem osmibodový náskok na sestupové příčky.

Jediný přesný zásah v utkání Newcastlu s Crystalem Palace si připsal v 81. minutě z pokutového kopu kapitán londýnského celku Milivojevič. Srbský záložník proměnil desátou penaltu v sezoně a už jen jednu trefu ztrácí na penaltový rekord Andyho Johnsona z ročníku 2004/05.

Crystal Palace má náskok jedenáct bodů na záchranu. Newcastle dělí od sestupu sedm bodů.

Již jistý sestupující Huddersfield podlehl na svém hřišti rozjetému Leicesteru 1:4. "Lišky" vyhrály čtvrtý zápas v řadě, dvěma góly se na tom podílel nejlepší střelec týmu Vardy. Třetí branku v sezoně střelou z přímého kopu si připsal jeho spoluhráč Maddison.

Anglická fotbalová liga - 33. kolo:
Bournemouth - Burnley 1:3 (4. vlastní Barnes - 18. Wood, 20. Westwood, 56. Barnes)
Huddersfield - Leicester 1:4 (52. Mooy z pen. - 48. a 84. z pen. Vardy, 24. Tielemans, 79. Maddison)
Newcastle - Crystal Palace 0:1 (81. Milivojevič z pen.)

Reklama