Hlavní obsah

V létě bude čistka, slíbil po ostudě hvězdám trenér Manchesteru United

Manchester/Praha

Budou padat hlavy! Manažer Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer zuřil. Jeho tým dostal nařezáno od Evertonu a známý to Nor to nemohl rozdýchat. A dal to náležitě najevo s odkazem na to, že v létě dojde v kádru k řadě hráčských změn. "Chceme být úspěšní. Po tomhle utkání je mi jasné, že jsou v týmu hráči, kteří u nás pokračovat prostě nebudou," poznamenal Solskjaer a omluvil se fanouškům za potupnou prohru.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Manažer Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer možná přemýšlí, kterých hvězd se v létě zbaví. Pár jmen prý již na seznamu má.

Článek

Když měl prozradit, koho se letní čistka dotkne, dal si Solskjaer pár sekund na rozmyšlenou. Nakonec nechal problém otevřený. "Nedostanete odpověď. Musíte se zeptat hráčů, zda tady chtějí pokračovat, zda chtějí hrát za Manchester United," poznamenal.

Solskjaer měl parádní nástup, United pod jeho vedením ožili, jenže nadšení pomalu vymizelo a Rudí ďáblové prohráli šest z posledních osmi zápasů. "Pro náš výkon není omluvy. Špatný jsem byl já i hráči. Jediné, co můžu udělat, je omluvit se fanouškům. Byli fantastičtí," poznamenal Solskjaer.

Foto: Martin Rickett, ČTK/AP

Fotbalista Evertonu Phil Jagielka (vlevo) Paul Pogba z Manchesteru United během utkání Premier League.

"Nejstrašnější je, že byl soupeř lepší v základních činnostech. Byl lepší ve všem," přiznal zklamaně. Hlavně prý ale manažer United neviděl u svého týmu snahu porvat se o úspěch. "Základem je touha vyhrát," dodal s tím, že na Old Trafford budou mít v létě hodně práce. "U Evertonu jsem viděl touhu obětovat se pro úspěch. Zaslouží si poklonu."

"Chci, aby byl můj tým nejlepší v lize, aby se rval o úspěch. Jako to bylo v době, kdy jsem hrál pod sirem Alexem. Budu tady úspěšný a vím, že v kádru jsou hráči, kteří do budoucna součástí týmu určitě nebudou," vzkázal svým svěřencům, aby si sáhli do svědomí, zda jsou ochotní makat v dresu Rudých ďáblů. "Vyměnit se nedá celý tým, půjdeme krok za krokem."

Ashley Young věří, že hráči trenérovi ukážou, že si angažmá ve slavném klubu zaslouží. "Na Evertonu nám nešlo nic. Byli jsme špatní, to se nám stalo poprvé v sezoně. Už ve středu je tady ale šance vše napravit," připomněl městské derby proti Citizens, kteří bojují o mistrovský titul. "Ukáže to náš charakter, sílu, kterou máme. Středa bude náš velý den."

Reklama

Související témata: