Hlavní obsah

Černý večer londýnské Chelsea: Italská k***o, slyšel trenér Sarri. Navíc přišel o hvězdu

Praha

Že by na poslední dny vzpomínal kouč londýnské Chelsea Maurizio Sarri obzvlášť rád, to se moc očekávat nedá. Ve čtvrtek se až do poslední minuty musel bát o výhru Chelsea nad Slavií v Evropské lize (4:3), v pondělí pak musel překousnout domácí remízu 2:2 s Burnley v Premier League. K tomu si vyslechl sprosté urážky z lavičky soupeře. A ani vážné zranění osmnáctiletého Calluma Hudsona-Odoie mu na náladě nepřidá...

Sestřih utkání 35. kola Premier League Chelsea - BurnleyVideo: DIGI CZ

 
Článek

Chelsea nebyla ve čtvrteční čtvrtfinálové odvetě Evropské ligy se Slavií daleko od trapasu, když se do posledních minut musela obávat i přes poločasové vedení 4:1 o výhru.

A ani pondělní mač Hazaradovi a spol. náladu moc nevylepšil. Zatímco Slavia padla ve Zlíně (0:1), Chelsea si vedla jen o chlup lépe, když si připsala jen bod v domácím duelu proti patnáctému týmu tabulky Burnley.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Gonzalo Higuain slaví branku do sítě Burnley

A co hůř. Na pátý Arsenal má náskok jen jednoho bodu, šestý Manchester United ztrácí dva. Oba rivalové mají navíc o zápas méně, takže boj o vstupenku do dalšího ročníku Ligy mistrů, kam postupují přímo čtyři nejlepší týmy Premier League, bude pro borce ze Stamford Bridge ještě hodně složitý.

Jaký bude verdikt?

Šedesátiletý italský kouč si kromě toho musel podle svých slov vyslechnout i urážky z lavičky Burnley. Někteří z rivalů na kouče měli opakovaně pokřikovat věty typu: Italská k***o!" a další nechutnosti.

Bývalý kouč Neapole si na chování soupeře stěžoval u hlavního rozhodčího utkání Rogera Easta, který vše uvedl v zápisu o utkání. Samotný Sarri byl v závěrečných minutách zápasu za opouštění vymezeného prostoru vykázán na tribunu.

Celý incident by měla prošetřit Anglická fotbalová asociace. Pokud komise vyhodnotí událost, tak, jak ji prezentuje Sarri, hrozila by viníkům suspendace na pět zápasů a pokuta 20 tisíc liber (asi 580 tisíc korun).

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Eden Hazard se proti Burnley gólově neprosadil

Nepovedený večer z pohledu londýnského týmu zvýrazňuje i vážné zranění reprezentanta Calluma Hudsona-Odoie, který si přetrhl achillovku a sezona pro něj skončila.

Odoi si shodou okolností svůj premiérový start v dresu Albionu připsal v kvalifikačním duelu proti České republice, který skončil jednoznačným vítězstvím domácích 5:0.

Reklama

Související témata: