Hlavní obsah

Rvačce na trávníku předcházel gól po zakopnutém míči. Leeds ale předvedl smysl pro fair play

Leeds/Praha

Souboj mezi třetím a pátým celkem druhé nejvyšší anglické soutěže výsledkového vítěze nepřinesl. V jistém ohledu se o vítězství hovořit přeci jen dá. Fanoušci v Leedsu zažili během nedělního předposledního kola erupci emocí, když domácí fotbalisté vsítili kontroverzí branku po zakopnutém balonu. Během dramatických pěti minut toho bylo na trávníku k vidění opravdu mnoho. Tvrdý zákrok, gól, rvačka, červená karta, hádka laviček, a nakonec parádní gesto fair play.

Foto: Ed Sykes, Reuters

Mezi fotbalisty Aston Villy a Leedsu se strhla rvačka poté, co domácí fotbalista Mateusz Klich vsítil kontroverzní gól po signalizovaném zakopnutí míče.

Článek

Vyhecovaný souboj o přední příčky Championship mezi Leedsem a Aston Villou nabídl vskutku nevídanou podívanou. Polák Mateusz Klich otevřel v 72. minutě skóre duelu a jeho branka odstartovala fotbalové šílenství. Hráče Aston Villy gól domácího záložníka vytočil doběla.

Hostující Jonathan Kodjia se totiž po tvrdém zákroku svíjel v bolestech a fotbalisté na trávníku signalizovali, že je třeba zakopnout míč, aby mohl být zraněný hráč ošetřen. Přesně to učinil Tyler Roberts z Leedsu, když zvedl ruku na znamení toho, že o ležícím soupeři ví, a nakopl míč na stranu Aston Villy.

Mateusz Klich ale zřejmě jeho gesto nepochopil, nebo ho chápat vůbec nechtěl. Zakopnutý balon ve sprintu převzal, rychlou kličkou obešel zmatenou obranu Aston Villy a tvrdou ranou k tyči vsítil gól na 1:0. Fanoušci bouřili, stadion se otřásal v základech, vždyť Leeds bojoval o postup, ale skutečně byl toto gól v duchu fair play?

Strhla se mela a hororová chvilka pro Aston Villu ještě nekončila. Anwar El Ghází dostal za pošťuchování se soupeřem červenou kartu a hosté šli do deseti. Na lavičce obou týmů došlo k horečné debatě, do které se zapojil i asistent hostujícího celku John Terry.

Domácí nakonec sportovně uznali, že počínaní Poláka nebylo úplně fér a po vzájemné domluvě předvedli parádní gesto. Hostujícímu Albertovi Adomahovi bylo umožněno, aby proběhl hřiště a vstřelil vyrovnávací branku. Vzhledem k zjitřeným emocím ale zápas pokračoval ve značně vyhrocené atmosféře. Skóre už se ale neměnilo a duel skončil remízou 1:1.

Výsledek zápasu zajistil definitivní postup do nejvyšší anglické soutěže klubu Sheffield United, jehož druhou příčku už třetí Leeds vzhledem k pětibodovému náskoku nemůže ohrozit. Leeds se tak stejně jako Aston Villa bude muset o poslední postupové místo do Premier League porvat ve čtyřčlenném play off.

Reklama