Hlavní obsah

Chelsea - Watford 3:0Blues se posunuli na třetí místo, Arsenal překvapivě ztratil

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea porazili v 37. kole anglické ligy Watford doma 3:0 a přiblížili se účasti v Lize mistrů. Před závěrečným kolem se posunuli na třetí místo tabulky o bod před čtvrtý Tottenham, který nyní jako poslední drží příčku zaručují účast v prestižní soutěži. Arsenal překvapivě doma remizoval se sedmnáctým Brightonem 1:1 a na Spurs ztrácí tři body.

Foto: Matthew Childs, Reuters

David Luiz z Chelsea slaví gól proti Watfordu.

Článek

Také Manchester United jen remizoval na stadionu již jistého sestupujícího Huddersfieldu 1:1 a Ligu mistrů si v příští sezoně nezahraje.

Chelsea zvítězila po čtyřech kolech a využila klopýtání Tottenhamu, který dvakrát za sebou nebodoval. Přemožitel pražské Slavie ze čtvrtfinále Evropské ligy vstřelil všechny góly proti Watfordu až po přestávce. Ve 48. minutě se hlavou prosadil střídající Loftus-Cheek a za tři minuty stejným způsobem zvýšil Luiz. Třetí branku přidal lobem Higuaín. Chelsea je ve hře o Ligu mistrů i v Evropské lize, kde na úvod semifinále remizovala 1:1 ve Frankfurtu.

Arsenalu, který ve čtvrtek v úvodním semifinále Evropské ligy porazil Valencii 3:1, se v domácí soutěži nedaří a nevyhrál počtvrté za sebou. V deváté minutě poslal Kanonýry do vedení Aubameyang, který se trefil z penalty. Také Brighton skóroval z pokutového kopu, který po hodině hry proměnil Murray. Brankář Arsenalu Petr Čech opět zůstal na lavičce.

Manchester se v průběhu sezony po příchodu trenéra Solskjaera zvedl, ale závěr ročníku mu znovu nevychází. "Rudí ďáblové" v Premier League počtvrté za sebou nezvítězili a z šestého místa ztrácejí před závěrečným kolem na čtvrtou příčku nedostižné čtyři body. Proti beznadějně poslednímu Huddersfieldu sice od osmé minuty vedli, ale v 60. minutě srovnal Mbenza a sestupující tým bodoval po osmi porážkách.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Chelsea - Watford 3:0 (48. Loftus-Cheek, 51. Luiz, 75. Higuaín)
Huddersfield - Manchester United 1:1 (60. Mbenza - 8. McTominay)
Arsenal - Brighton 1:1 (9. Aubameyang z pen. - 60. Murray z pen.)

Reklama

Související témata: