Hlavní obsah

Čech se loučí. Proto se spojil s legendou Queen, aby si vybubnoval neuvěřitelný zážitek

Londýn

Vysnil si zisk poslední trofeje a finále proti svojí Chelsea. Pokud však fotbalisté Arsenalu večer nezvládnou odvetu semifinále Evropské ligy, odchytá brankář Petr Čech ve Valencii dost možná svůj poslední zápas v kariéře. Gólman je v období bilancování, proto se spojil s Rogerem Taylorem, legendárním bubeníkem skupiny Queen, aby spolu nahráli písničku That’s Football.

Foto: Sport Invest

Roger Taylor a Patr Čech si padli do noty...

Článek

Big Pete je rovněž nadšeným bubeníkem a společně s Rogerem Taylorem napsali píseň o tom, co pro něj fotbal znamená, přičemž za bubny usedl právě Čech. Veškerý výtěžek, závislý na počtu stažení, půjde na konto Willow Foundation. Jde o nadaci, která byla založená bývalým brankářem Arsenalu Bobem Wilsonem a jeho ženou Megs. Nadace organizuje tzv. speciální dny pro mladé lidi, kteří bojují s vážnou nemocí ohrožující nebo limitující jejich život.

„Moje kariéra směřuje ke konci a já jsem přemýšlel, jak se ohlédnout zpět. Nakonec jsem úžasných dvacet let popsal slovy. Ve fotbalu i v hudbě je spousta emocí. Chtěl jsem emoce z fotbalu vyjádřit hudbou," líčí Petr Čech.

„Když jsem se zeptal Rogera na tuto myšlenku, byl pro a začali jsme ji uskutečňovat. Mít vedle sebe takového legendárního hudebníka, který mi pomáhal, bylo pro mě opravdu výjimečné. Celý život jsem byl fanoušek skupiny Queen a pracovat s Rogerem ve studiu pro mě byl neuvěřitelný zážitek."

Charita je velkou motivací

Velkou motivací je pro českého brankáře také možnost pomoci. „Jsem velkým fanouškem nadace Willow Foundation, odvádějí úžasnou charitativní práci. Bob a Megs si opravdu zaslouží být podporováni za jejich úsilí, které do práce vkládají. On je navíc legendou Arsenalu. Pokud by se nám pro ně podařilo vydělat nějaké peníze, bylo by to takové krásné rozloučení s mojí kariérou. Chtěli jsme se pobavit a zároveň finančně pomoci nadaci, které důvěřuji," vysvětluje Čech.

Petr Čech opět za bicími

Roger Taylor je zakládajícím členem kapely Queen, která prodala zhruba 300 milionů desek po celém světě. Album legendární skupiny bylo 18krát číslem jedna, Queen měli zároveň 18 hitů na prvním místě v hitparádách po celém světě.

Píseň bude vydána hudebním vydavatelstvím Virgin/EMI a ode dneška bude ke stažení na iTunes.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články