Hlavní obsah

Českou naději v barvách Liverpoolu chválil i Klopp: Bitva o titul? Fanoušci plakali, říká mladý gólman

Smůla na druhou. Fotbalový Liverpool prohrál bitvu o titul o jediný bod s Manchesterem City, mládežníci z Anfield Road pak přišli o vítězství v lize dokonce jen o skóre. Přesto český talentovaný gólman Vítězslav Jaroš mluví o sezoně snů. Pravidelně chytal mládežnickou Ligu mistrů, vyhrál FA Cup a pomalu se dere výš a výš brankářským žebříčkem ve slavném klubu. Zatrénoval si i s áčkem a pochválil ho i trenér Jürgen Klopp. „Bylo to úžasné. Věřím, že vítězná tečka pro Liverpool v téhle sezoně ještě přijde a vyhraje Ligu mistrů," hlásí mladý brankář.

Sestřih zápasu Premier League: FC Liverpool - WolverhamptonVideo: DIGI CZ , DIGI CZ

 
Článek

Poslední týdny se musíte v Liverpoolu náramně užívat. Euforie po Barceloně v Lize mistrů, naopak asi zklamání po konci Premier League. Jaká je nálada?

Celé město teď žilo fotbalem víc než kdy jindy. Třeba poslední zápas s Vlky, hrálo se od tří a už v jedenáct chodili lidi v dresech do hospod. Všichni si to užívali. To, co se povedlo v Lize mistrů s Barcelonou, bylo něco neuvěřitelného. Prohrát první zápas 0:3 a pak postoupit, to prostě dokáže Anfield.

Dostal jste se na zápas s Barcelonou, nebo na poslední ligové utkání s Wolverhamptonem?

Na Barceloně jsem bohužel nebyl, ale na zápase s Vlky ano. Dokonce jsme v poločase šli s trofejí na plochu, povedlo se nám totiž v mé kategorii po dvanácti letech vyhrát FA Cup.

Foto: Profimedia.cz

Vítězslav Jaroš chytal v dresu Liverpoolu mládežnickou Ligu mistrů

Takže jste si vyzkoušel, jaké to je nastoupit na vyprodaném Anfieldu. Běhal vám mráz po zádech?

Bylo to pěkné, ale já bych to chtěl zažít, pokud bych tam nastupoval jako hráč k zápasu. To by se mi teprve začaly klepat nohy. (usměje se)

Když Manchester City na chvíli prohrával, cítil jste, že Reds věří v titul?

Atmosféra byla super, když Citizens prohrávali, tak stadion oslavoval. Fandové Vlků dokonce naznačovali, že dal Brighton druhý gól, normálně si z nás dělali srandu. Jenže lidi už věděli, že City vyrovnali a pak nastříleli ještě další góly, tak to všechno na chvíli ztichlo. Viděl jsem pak i fotky plačících fanoušků. Titul byl hodně blízko, je to obrovská škoda.

I vy si musíte připadat jako ve snu. Trénoval jste s áčkem, chválil vás trenér Klopp. Co říkáte na svoji sezonu?

Liverpoolu utekl titul v Premier League o jeden bod, my jsme nevyhráli soutěž o skóre.

To zní až neskutečně...

Ale my jsme získali FA Cup a věřím, že Liverpool udělá vítěznou tečku ve finále Ligy mistrů. Vyřadil přece v semifinále Barcelonu a teď proti němu stojí Tottenham. Oba zápasy v téhle sezoně v Premier League byly vyrovnané, ale oba nakonec vyhrál Liverpool. Tak věřím, že to klapne znovu.

Foto: Profimedia.cz

Juniorka Liverpoolu slaví velký úspěch

Brankářsky se neustále posouváte výš a výš. Teď vás sice zabrzdilo zranění. Přesto, zkuste odhadnout. Blíží se doba, kdy by mohla přijít šance být v nominaci prvního týmu?

U áčka jsou čtyři brankáři, já jsem vlastně pátý v pořadí. Takže kdyby někdo třeba odešel na hostování, tak by šance určitě byla. Posunu se do týmu do 23 let, užívám si každý zápas, kdy dostanu šanci. Mám za sebou povedenou sezonu. Chytal jsem za osmnáctku, mládežnickou Ligu mistrů, vyhráli jsme FA Cup. Bylo to skvělé.

V Anglii Vám pomáhá bývalý vynikající gólman Luděk Mikloško, který má na starosti brankáře ve vaší agentuře Sport Invest. Navíc teď v Premier League skončil po letech Petr Čech. Co byste říkal na to, kdybyste byl pokračovatelem dobrého jména české brankářské školy?

Když slyším ta jména, tak je laťka hodně vysoko. Možná až rekordně vysoko. Budu dál tvrdě pracovat a budu se snažit zabojovat o svou šanci. Bylo by to jako sen.

Mimochodem na Ostrovy jste odešel ze Slavie. Ta nyní bojuje o mistrovský titul. Stíháte svůj bývalý klub sledovat?

Stíhám sledovat výsledky, k přenosům se nedostanu. Ale samozřejmě jsem Slavii viděl, když hrála proti Chelsea. Musím říct, že ve Slavii udělali pořádný kus práce.

Reklama

Související témata: