Hlavní obsah

Čech chystá svou tradiční školu. A taky oznámení, kde po sezoně nastoupí

Praha

Oficiálního zatím není nic. Televizní stanice Sky Sports nicméně již během května oznámila, že se brankář Petr Čech po konci hráčské kariéry vrátí do fotbalové Chelsea v roli sportovního ředitele. Právě krutou porážkou 1:4 s Blues ve finále Evropské ligy v Baku gólman Arsenalu nedávno zakončil svou mimořádnou kariéru. Co bude dál, zatím nepotvrdil. “Jasno bude v řádu nejbližších týdnů,” napíná fanoušky.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Brankář Petr Čech během tréninku v Baku před svým posledním zápasem v profesionální kariéře.

Článek

Rukavice a dres Kanonýrů odložil, žádné volno si ovšem nedopřává. Petr Čech mimo jiné intenzivně řeší svoji budoucnost.

„Odpočívat neumím, díky synu Damiánovi a jeho turnajům jsem fotbalu neunikl ani na chvilku. Fotbal je neoddělitelná součást mého života a pomyslné sundání brankářských rukavic na tom nic nezměnilo. Řeším samozřejmě také svoji budoucnost, jasno bude v řádu nejbližších týdnů," říká gólman pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Brankář Arsenalu Petr Čech zdraví fanoušky v Baku před finále Evropské ligy.

Fanoušci by se samozřejmě rádi dozvěděli, zda se z Arsenalu opravdu vrátí zpátky do Chelsea, i když nyní již v jiné roli. Čech však ohledně očekávaného oznámení musí brát v úvahu, že hráčská smlouva s Kanonýry mu oficiálně skončí až koncem června.

Čtrnáctý ročník kempu znovu v Nymburce

Jisté zatím je, že tou dobou již bude probíhat jeho tradiční kemp pro malé nástupce. Letos s novým titulárním partnerem jako Livesport Fotbalová škola Petra Čecha. Čtrnáctý ročník se uskuteční v Nymburce od 29. června do 5. července.

Přes sto dětí se může těšit na tradiční dvoufázové tréninky, profesionální regeneraci v podobě wellness či masáží, ale také na lekce angličtiny, beach volejbalové lekce, minigolf nebo výlet do aquaparku. Chybět nebudou besedy a autogramiády fotbalových hostů v čele se samotným Čechínem.

Foto: Sport-Invest/Pavel Lebeda

Děti si trénink s Petrem Čechem náležitě užívají.

„Dlouhodobě jsme společně s lidmi ze Sport Investu přemýšleli o partnerovi pro fotbalovou školu, díky kterému bychom mohli úroveň servisu pro děti posunout o další stupeň výše. Je to pro mě srdcový projekt, po každé sezoně se na tréninky a debaty s dětmi strašně těším. Také proto jsme s výběrem partnera nespěchali, chtěli jsme vybrat toho nejlepšího," avizuje brankář.

Jeho škola se bude po loňském úspěchu opět konat ve víceúčelovém areálu v Nymburce, sám Čech stráví s dětmi plné dva dny. Veškeré podrobnosti o programu naleznou zájemci již tradičně na stránkách http://skola.petr-cech.cz/.

Reklama

Související témata: