Hlavní obsah

Letenský pokladník v pozoru. Dúbravka může Spartě vydělat potřetí

Newcastle/Praha

Ještě stále by mohla na svém bývalém brankáři vydělat podruhé. Fotbalová Sparta si za hostování Martina Dúbravky a posléze jeho přestup do Newcastlu podle britských zdrojů přišla dohromady až na 174 milionů korun. Na Letné však ještě stále mohou kalkulovat s dalším ziskem. Gólman slovenské reprezentace si parádními výkony říká o přestup do většího klubu. Sparta má podle smlouvy nárok na minimálně deset procent z Dúbravkova dalšího přestupu, takže může doufat v zisk v řádu několika desítek milionů.

Foto: Lee Smith, Reuters

Kouč Steve Bruce si v Newcastlu gólmana Martina Dúbravku náležitě považuje...

Článek

Během léta byli na Letné v napětí. O Martina Dúbravku se vážně zajímal bohatý francouzský šampion Paris St. Germain.

Gólman, který přišel zadarmo z Liberce, tedy mohl Spartě vydělat potřetí. Po finančně zajímavém hostování a pak přestupu do Newcastlu ještě podílem z jeho dalšího transferu.

K odchodu do Paříže nakonec nedošlo. Dúbravka si navíc v říjnu vysloužil v Premier League životní kontrakt. Prodloužil smlouvu se Strakami o šest let.

Pro Spartu však ještě nemusí být nic ztraceno.

Majitel by asi nabídce neodolal

„Nebýt Dúbravky, Newcastle by měl z posledních tří kol na bodovém kontě nulu místo sedmičky. Může být jen otázka času, kdy si ambicioznější kluby začnou uvědomovat, jaké výkony podává Martin Dúbravka každý týden, měsíc po měsíci, rok co rok," poukazuje themag.co.uk, specializovaný web píšící o klubu.

Podle autora se nedá vyloučit, že slovenský legionář změní působiště již teď v zimě.

„Pokud by přišla nabídka v hodnotě 20 až 30 milionů liber (607-910 milionů korun), vlastník Newcastlu United Mike Ashley by asi neřekl 'ne'. Zvlášť když si uvědomíme, že Dúbravka bude mít v lednu 31 let a kolik za něj klub předtím zaplatil," míní web.

Zájemců bylo víc

Pro Spartu jde o lákavé spekulace.

Deset procent z maximální uváděné částky 30 milionů liber představuje v přepočtu 91 milionů korun, což je pro každý český klub pořádná raketa...

O Dúbravku se letos v létě vedle PSG zajímaly kluby jako Monako či Porto. Během jara se na Slovensku psalo také o Bayernu Mnichov, Arsenalu či Juventusu.

Zásadní otázkou je, zda na gólmanův další velký přestup opravdu dojde.

Reklama

Související témata: