Hlavní obsah

Anglie řeší bizarní střídání. Stalo se to i Barošovi a brečel potom v šatně, tvrdí legenda Liverpoolu

Londýn/Praha

Zajímavou dohru má utkání 17. kola Premier League mezi Manchesterem United a Evertonem, které skončilo remízou 1:1. Prozatímní kouč hostí Duncan Ferguson poslal v závěru duelu na Old Trafford na hřiště italského fotbalistu Moiseho Keana, aby ho už po 19 minutách stáhl zpět. Udivený útočník zamířil z trávníku rovnou do šaten a kontroverzní rozhodnutí šéfa evertonské lavičky vyvolalo na Ostrovech vášně. K neobvyklému střídání se vyjádřil i bývalý hráč Liverpoolu Jamie Carragher. Ten trenérovo rozhodnutí bránil a vzpomněl si i na Milana Baroše, kterému se prý něco podobného stalo v sezoně 2003.

Foto: Phil Noble, Reuters

Udivený fotbalista Evertonu Moise Kean míří ze hřiště během utkání 17. kola Premier League proti Manchesteru United.

Článek

K bizarní situaci došlo v 89. minutě nedělního duelu na hřišti Rudých ďáblů. Devatenáctiletý útočník Moise Kean nechápavě a zklamaně opouštěl hrací plochu – trenér se rozhodl ho střídat už po devatenácti minutách strávených na hřišti a do hry za něj poslal jiného útočníka. Po dotazech novinářů kouč Ferguson vysvětloval, že se snažil natahovat čas a nebylo v tom nic osobního.

Ve studiu televizní stanice Sky Sports se k celé situaci vyjádřil i bývalý vynikající obránce Liverpoolu Jamie Carragher. A trenérovo rozhodnutí obhajoval. „Ferguson za to schytal hodně kritiky a lidé říkají, že tohle nemůžete hráči udělat. Ale ano, klidně můžete. Zažil jsem to ve finále Anglického poháru 2003, když Houllier (tehdejší kouč Liverpoolu) stáhl ze hřiště Milana Baroše, bylo to taky proti United, " vzpomínal jednačtyřicetiletý Angličan.

„Milan po tomto utkání brečel, ale práce trenéra je udělat to nejlepší, aby jeho tým uspěl. To není o sobeckosti," doplnil Carragher. Liverpool tehdy utkání ovládl poměrem 2:0, Baroš na hřiště přišel v 61. minutě, v 89. ho nahradil Vladimír Šmicer.

Foto: Sport.cz

Milan Baroš v dresu Liverpoolu (archivní foto).

Everton v letošní sezoně bojuje o přežití. Od sestupové příčky ho dělí pouze tři body. Vedení klubu odvolalo kouče Marca Silvu začátkem prosince. Od té doby vede mužstvo Ferguson, jeho čas na lavičce se ale podle nejnovějších spekulací blíží ke konci. Kádr Evertonu by podle stanice Sky Sports měl v nejbližších dnech převzít Carlo Ancelotti.

Reklama