Hlavní obsah

Rosický neproměnil a Arsenal klesl za Manchester United

LONDÝN/PRAHA

Bezgólovou remízou skončil poslední zápas středečního programu Premier League mezi Portsmouthem a Arsenalem s Tomášem Rosickým. Kanonýři se tak po dlouhém vládnutí anglické lize museli poroučet Rudým ďáblům z Manchesteru, kteří snadnou výhrou nad Sunderlandem získali tři body a vyšvihli se na vedoucí příčku průběžné tabulky. Petr Čech v dresu Chelsea podruhé v krátké době chyboval, jeho tým zachránil alespoň remízu.

Článek

Hráči Arsenalu se už od začátku zápasu pokoušeli o svůj typický útočný styl, proti nim však stála velice dobře zorganizovaná obrana domácích hráčů. Ta svou ulitu s přibývajícím časem stále stahovala. „Bylo to pro nás frustrující, Portsmouth ve druhém poločase nehrál naplno. Pouze bránil s deseti muži v poli. Jejich taktika mě překvapila,“ prohlásil zklamaně kouč Gunners Arsene Wenger pro The Sun.

Přesto si jeho svěřenci dokázali brankové příležitosti vytvořit, síť za gólmanem Davidem Jamesem se jim ale rozvlnit nepodařila. Nejblíže ke vstřelení branky měl v závěru utkání kapitán českého národního týmu Tomáš Rosický. Ve stoprocentní šanci, do níž ho dostal Bendtner, však pálil mimo tyče. Wenger přesto nebyl spokojen s ofenzivními nájezdy svého týmu. „Nebyli jsme dost rychlí a tvrdí na to, aby se nám podařilo prorazit jejich velice zkušenou obranu,“ litoval.

Spekulace o rodící se krizi svého týmu ale rezolutně odmítá. „Prohráli jsme jeden zápas, ale zavrhuji tvrzení, že jsme v krizi. I přes bezbrankovou remízu jsme neodehráli špatný zápas,“ myslí Francouz. „Samozřejmě bych byl raději, kdybychom byli první v tabulce, ale ztráta jednoho bodu není až zas tak veliká,“ dodal pro stránky BBC.

Manchester přejel Sunderland

Zaváhání svého soka v boji o titul v Premier League s přehledem využil obhájce titulu Manchester United. Svěřenci Sira Alexe Fergusona se jasnou výhrou 4:0 na stadiónu Sunderlandu vyšvihli na první příčku ligy. „Hráli jsme tvrdě a hlavně naše přechodová fáze byla skvělá,“ prohlásil pro web anglického velkoklubu manažer Ferguson.

Podle skotského trenéra právě v těchto dnech prokazují jeho svěřenci svou skutečnou sílu. „Již v průběhu sezóny jsem tvrdil, že jsem přesvědčen o tom, že máme nejsilnější sestavu, kterou jsem kdy trénoval a myslím, že hráči to právě nyní prokazují,“ prohlásil spokojený trenér.

V utkání hraném na Stamford Bridge mezi domácí Chelsea a Aston Villou si vybral český reprezentační brankář Petr Čech druhou slabou chvilku v krátké době. Těsně před koncem první půle za jeho záda prošla lehká střela Maloneyho. Čtyřiadvacetiletý záložník tím zvyšoval na již dvoubrankové vedení svého týmu. Čech se dopustil podobné minely před deseti dny v zápase proti Arsenalu, po níž jeho tým prohrál. V utkání s Aston Villou se jeho spoluhráčům podařilo nakonec vytěžit alespoň bod.

Grant: Penalta neměla být odpískána

„Bylo to nádherné střetnutí, ale jsem zklamaný,“ prohlásil na oficiálních stránkách klubu kouč Avram Grant. „Na jednu stranu se nám podařilo z nepříznivého stavu 0:2 otočit vývoj utkání v náš prospěch na 3:2, ale na druhou jsme ztratili dva body. Na hřišti jsme dominovali a body se nakonec dělily, přestože si soupeř vyjma gólových příležitostí žádné jiné nevytvořil,“ dodal Grant.

Blues i přes nepříznivý začátek zápasu vedli v závěru utkání o gól. V poslední minutě ale zahrál rukou ve vlastním pokutovém území Ashley Cole a hosté kopali penaltu. Dělbu bodů zařídil Gareth Barry. „Znovu jsem se na tu penaltu díval v televizi a neměla být odpískána. To už se ale bohužel nedá změnit,“ zalitoval nakonec Grant, jenž se svým týmem podal protest proti červené kartě pro Ashley Colea. Grantův tým ztrácí na vedoucí Manchester sedm bodů a drží se na třetí pozici.

Reklama

Související témata: