Hlavní obsah

Porážka se City? Ostudu jsme neudělali, hlásí Souček. Co říkal na první prohru Slavie?

Londýn/Praha

Dres Slavie a boj o český mistrovský titul vyměnil fotbalista Tomáš Souček za bitvu o záchranu na Ostrovech. Nelituje ani na vteřinu, byť v Premier League válčí jeho West Ham o každý bod. Jak si český záložník zvyká na anglickou jízdu? „Měl jsem velké štěstí, že jsem byl zvyklý pracovat ve vysoké intenzitě už ve Slavii, byť Premier League je něco jiného, je to nejlepší soutěž na světě. Ale myslím, že i z české ligy je možné přijít dobře připravený," prozradil Souček v exkluzivním rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Manchesteru City David Silva a Tomáš Souček z Wast Hamu bojují o balón v dohrávce 26. kola Premier League.

Článek
Fotogalerie

Se Slavií jste byl zvyklý na konfrontaci se super soupeři z Ligy mistrů. Teď jste kvalitu jednoho z nich ochutnal v Premier League. Jak těžké to bylo?

Manchester City je jeden z nejlepších týmů na světě, jejich hráči mají obrovskou kvalitu, přesto si myslím, že jsme ostudu neudělali. Bohužel to nevedlo k bodům, ale jsem šťastný, že mohu nastupovat k takovýmto zápasům každý týden.

Leckdo by řekl, že by Manchester City mohla rozhodit zpráva o trestu za porušení finančního fair play. Doufali jste tajně, že by třeba nemuseli mít svůj den?

Na tohle jsme určitě nemysleli, hráči jsou profíci a soustředí se pouze na dění na hřišti, co se děje mimo hřiště je věc vedení, každopádně pokud chcete uspět na hřišti takového giganta, musíte vždy doufat, že nebude mít svůj den a vám se naopak povede všechno.

Získal jste na památku dres některé z hvězd?

Po zápase jsem si vyměnil dres s Kylem Walkerem.

Fanoušci obdivují Premier League kvůli nasazení, jak si na tu ostrovní jízdu zvykáte vy?

Nejen při zápasech, ale i při tréninku je nasazení obrovské, nikdo nešetří krokem, každý je rád, že trenér ukázal právě na něho a není prostor na to se šetřit nebo si ulevit, vždyť Premier League je nejlepší soutěž na světě, já osobně jsem měl velké štěstí, že jsem byl zvyklý pracovat ve vysoké intenzitě už ve Slavii, byť Premier League je něco jiného, myslím, že i z české ligy je možné přijít dobře připravený.

Do týmu jste zapadl skvěle. Na sociálních sítích bylo video, kdy jste po jedné z her musel podlézat po porážce stůl. To byla součást nějakého přijímacího rituálu, nebo jste jen prostě prohrál...

Jako v každém klubu se hrají dovednostní soutěže a West Ham není výjimkou, já jsem bohužel smolně prohrál s Jarmolenkem.

Je to pro vás asi obrovský nezvyk, se Slavií jste byl zvyklý na dominanci v zápasech, držení míče... (Manchester City měl převahu v držení míče 78:22 procentům, West Ham ani jednou netrefil branku.)

Nezvyk to určitě je, hraju na pozici, na kterou jsem nebyl tolik zvyklý, ale jsem vděčný za každou šanci hrát Premier League, takže nekoukám na to, zda držíme míč nebo nedržíme. Snažím se být stoprocentně prospěšný týmu.

Asi vás ale pořád štve víc, že se nepovedlo dotáhnout do vítězného konce duel s Brightonem, že? (West Ham vedl 3:1 a duel skončil 3:3)

Určitě je to obrovská škoda, ale hrajeme o záchranu, takže jsme duel museli hodit rychle za hlavu a musíme se soustředit na další zápasy, kde potřebujeme začít získávat body, byť los k nám nebyl zrovna příznivý.

Stihl jste po očku sledovat vaši Slavii, která prohrála derby v Ďolíčku? Experti usuzovali, že jste Slavii chyběl právě vy, a proto prohrála. Trenér Trpišovský naopak chválil hráče Provoda na vaší pozici. Sledoval jste i ohlasy po utkání?

Zápasy Slavie sleduju pečlivě, když ne přímo v televizi, tak koukám na výsledek a sestřihy, klukům držím palce. I když se první kolo úplně nepovedlo není to žádná tragédie, věřím, že s Opavou už kluci naváží na dřívější výkony a vrátí se na vítěznou vlnu.

Na Ostrovech teď řádilo několik bouří, což jistě není příjemné. Přesto, kdy vám někdo z Prahy přijede fandit?

Přítelkyně Natálka a dcera Terezka už tu semnou žijí, takže to je v tuhle chvíli největší podpora, čekám i návštěvu zbytku rodiny a přijedou za mnou i kamarádi Jirka Sodoma a Pepa Bazal.

Reklama

Související témata: