Hlavní obsah

Chelsea ubytuje zdravotníky bojující s koronavirem ve svém hotelu

Každý pomáhá, jak může. Fotbalová Chelsea umožní zaměstnancům nemocnic, kteří bojují s pandemií koronaviru, dva měsíce bydlet v hotelu na stadionu Stamford Bridge. Zdravotníci budou mít k dispozici všechny pokoje a veškeré náklady zaplatí majitel londýnského klubu Roman Abramovič.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Fotbalová Chelsea umožní zaměstnancům nemocnic, kteří bojují s pandemií koronaviru, dva měsíce bydlet v hotelu na stadionu Stamford Bridge.

Článek

"Mnoho zdravotníků pracuje na dlouhé směny a buď musí domů dlouho cestovat, nebo to vůbec nestíhají," citovala agentura Reuters prohlášení Chelsea. "Jsme v kritické situaci, se kterou bojují především tito lidé. A bydlení blízko práce jim pomůže odpočinout si a zůstat zdraví," dodal klub.

Chelsea zatím nabídla ubytování zaměstnancům nemocnic v severním Londýně, ale dodala, že podle situace nabídku případně rozšíří. Zdravotníci budou moci na Stamford Bridge přebývat minimálně dva měsíce. Pak bude záležet na vývoji pandemie, která si ve Velké Británii zatím vyžádala 1950 nakažených a 71 mrtvých.

Celosvětově se novým typem koronaviru nakazilo zhruba 200 tisíc lidí a zemřelo osm tisíc. Kvůli nákaze bylo mimo jiné odloženo fotbalové mistrovství Evropy a většina sportovních soutěží včetně anglické Premier League byla do odvolání přerušena.

Reklama

Související témata: