Hlavní obsah

Fotbalisté v Anglii se smířili s dohráním sezony bez diváků

Fotbalisté v Anglii se smířili s tím, že jedinou variantou dokončení ligové sezony jsou zápasy bez diváků. Uvedl to Bobby Barnes, zástupce šéfa Asociace profesionálních fotbalistů (PFA).

Foto: Matthew Childs, Reuters

Ani fanoušci West Ham United své fotbalové miláčky v akci naživo dlouho neuvidí.

Článek

Fotbalové soutěže se v Anglii kvůli pandemii koronaviru zastavily před necelými dvěma týdny a jsou přerušeny do konce dubna. Představitelé Premier League i nižších lig počítají s tím, že sezonu v pozdějším termínu dohrají.

"V ideálním světě bychom hráli před plnými tribunami, ale myslím, že to není příliš pravděpodobné. Nežijeme v ideálním světě a hráči, s kterými jsem mluvil, akceptují, že to bude muset být takhle," řekl Barnes k dohrání sezony bez diváků serveru The Athletic.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Zápasy fotbalové Premier League se budou hrát v pozdějším období a bez diváků.

"Fotbal je o fanoušcích. Ale realita pro drtivou většinu hráčů, zvlášť pro ty na nejvyšší úrovni, je taková, že jejich příjmy pocházejí z televizních práv. A jsou tu kontrakty, které se musejí dodržet. Proto pokud tohle (prázdné tribuny) by měla být jediná oběť pro dohrání sezony, nechť to tedy tak je," dodal představitel hráčské asociace.

Deník Sunday Telegraph uvedl, že představitelé Premier League začínají předběžně plánovat znovuzahájení sezony a její dohrání ve zrychleném rytmu. Podle informací listu počítá ideální scénář s tím, že by se přerušený ročník rozehrál k 1. červnu a zbývající zápasy se zvládly za šest týdnů. Většině klubů v Premier League zbývá dohrát devět utkání, některým deset. V čele tabulky je s náskokem 25 bodů Liverpool.

Podle údajů z pondělí je v Británii 6650 potvrzených případů nákazy koronavirem. Počet mrtvých stoupl na 335.

Reklama

Související témata: