Hlavní obsah

Dohrát! Anglické kluby zůstávají jednotné, termíny neřeší

Anglické fotbalové kluby zůstávají jednotné v touze dohrát aktuální sezonu Premier League, která byla 13. března přerušena kvůli pandemii koronaviru. Britskými médii diskutovaným nejzazším termínem pro opětovné rozběhnutí soutěže (30. červen) se dnešní jednání vůbec nezabývalo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Zástupci všech 20 klubů anglické ligy během videokonference probírali různé scénáře pro možné dohrání ročníku. "Naším cílem zůstává dokončit sezonu 2019/20, ale v této fázi jsou všechna data pouze orientační. Záleží na vývoji situace s nemocí covid-19," citovala britská média postoj Premier League.

Vedení soutěže zdůraznilo, že hrát se začne až ve chvíli, kdy to podle vlády bude bezpečné. Ve Velké Británii na covid-19 zemřelo přes 12 tisíc lidí. Fotbal na ostrovech je zatím oficiálně pozastaven do 30. dubna.

Do konce sezony anglické ligy zbývá odehrát 92 zápasů. Tabulku po neúplných 29 kolech vede Liverpool s náskokem 25 bodů před druhým Manchesterem City, který má jedno utkání k dobru. "Reds" potřebují šest bodů k jistotě prvního mistrovského titulu po 30 letech.

Reklama