Hlavní obsah

Jsou to ale šikulové. Dva hráči Rudých ďáblů se zranili při vaření, třetího pokousal jeho vlastní pes

Manchester/Praha

„Už aby karanténa skončila,“ musí si den co den opakovat trenér fotbalistů anglického Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer. Ze zpráv, které mu posílá klubový lékař, aby měl bolavou hlavu. Hráči jsou sice doma a netrénují, přesto zranění přibývá. Teď hlásí lékař Rudých ďáblů Steve McNally tři další případy zranění, i když jména tají. Dva fotbalisté se zranili doma při vaření, třetího pokousal jeho vlastní pes.

Foto: Sport.cz

Solskjaer udílí na tréninku pokyny svým svěřencům

Článek

Jsou to opravdu v kádru Manchesteru United šikulové. Klub o ně přitom v době kronavirové pandemie, kdy musel jít fotbal stranou, pečuje, jak jen může.

„Staráme se o jejich výživu, stejně jako o duševní zdraví. Ti kluci byli zvyklí spolu denně klábosit, což jim teď chybí. Mobily a skupinové hovory na whatsappu nenahradí přímý kontakt, na který byli zvyklí. Pravidelné tréninky, na nichž se potkávali, jim schází také," líčí dr. McNally, že v klubu myslí na všechno.

„Dostávají samozřejmě návody, co jíst a co pít, zájemcům posíláme i recepty s podrobným návodem," přiznává, že právě s tím vznikla potíž.

Dva hráči, jejich jména nechtěl prozradit, si počínali u plotny tak nešikovně, že se při vaření zranili. Naštěstí jen na rukou...

„V rozvíjení svých kuchařských dovedností přesto pokračují, i když dostali doporučení, že si mohou objednat jídlo z klubové kuchyně, aby neriskovali další zranění a nemuseli chodit do supermarketů," vyprávěl s úsměvem doktor Rudých ďáblů, s čím vším se už během karantény u fotbalistů setkal.

„Nejkurióznější zranění utrpěl jeden z našich hráčů, kterého doma pokousal jeho vlastní pes. Po telefonu jsem mu radil, jak si má rány ošetřit," vyhlíží i on už netrpělivě začátek června, kdy by snad mohlo dojít na Ostrovech k restartu Premier League a fotbal by se mohl začít pomalu vracet do starých kolejí.

Reklama

Související témata: