Hlavní obsah

Scholes bude hrát za Manchester až do roku 2010

MANCHESTER

Anglický fotbalista Paul Scholes v pátek prodloužil smlouvu s Manchesterem United do roku 2010. Třiatřicetiletý záložník, který je odchovancem manchesterského klubu, hodlá po vypršení kontraktu ukončit kariéru.

Článek

Za první tým "Rudých ďáblů" nastupuje Scholes od roku 1993. S klubem osmkrát vyhrál anglickou ligu, dvakrát Ligu mistrů a třikrát Anglický pohár. Do roku 2004 hrál i za národní tým, po Euru v Portugalsku však oznámil konec reprezentační kariéry.

"Paul je u nás od čtrnácti let, už to ukazuje jeho touhu a schopnost udržet se ve špičce," prohlásil trenér United Alex Ferguson. "Minulá sezóna byla fantastická, ale člověk chce pořád víc. A s tímhle týmem to můžeme dokázat," uvedl Scholes.

Ten v současnosti nehraje kvůli zranění, v úterním utkání Ligy mistrů v dánském Aalborgu si poškodil kolenní vazy. Kvůli podobným potížím musel v uplynulé sezoně vynechat tři měsíce.

Smlouvu v United prodloužil také čtyřiadvacetiletý skotský záložník Darren Fletcher, který zůstane v klubu až do června 2012.

Reklama

Související témata: