Hlavní obsah

Bednář dal třetí gól v dresu West Bromwich a zařídil výhru

LONDÝN/PRAHA

Český legionář Roman Bednář se stal hrdinou ligového nováčka West Bromwich Albion. Ke dvěma trefám z penalty připojil v sedmém kole anglické Premier League konečně i gól ze hry. V duelu s Fulhamem sehrál skvostnou partii, kterou v 61. minutě rozhodl, navíc pak nastřelil břevno a stal se právem mužem zápasu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český legionář Roman Bednář zařídil výhru West Bromwich Albion.

Článek

Až dosud dával Roman Bednář v Premier League góly jen z pokutových kopů. První proti Evertonu, druhý proti West Hamu United.

„Při prvním jsem se nikoho neptal, míč prostě sbalil a šel penaltu kopat. Věřil jsem si a pokutový kop proměnil, i když gól nám nebyl nic platný, neboť jsme s Evertonem stejně prohráli. Získal jsem tím ale přednostní právo na penalty, takže proti „kladivářům“ jsem ji kopal také a zase ji dal,“ svěřoval se Roman Bednář pro Sport.cz.

Premier League začal jen na lavičce náhradníků, v posledních zápasech se však už prodral do základní sestavy a hraje pravidelně.

„Musel jsem trenéra přesvědčit, že do základu patřím. Věřil jsem, že to dokážu a také jsem to svedl,“ připojoval Bednář, který vedle Petra Čecha hraje jako jediný český fotbalista pravidelně nejvyšší anglickou soutěž.

V utkání proti Fulhamu v základní sestavě pochopitelně figuroval a trenérovi se za důvěru odměnil výtečným výkonem. A hlavně - zápas rozhodl. V 61. min. prostřelil shluk hráčů před hostujícím brankářem a dal jediný gól zápasu. A co víc - ke všemu ještě trefil břevno. Jeho West Bromwich tak po sobotních zápasech postoupil v tabulce s deseti body už na sedmou příčku.

V dalších sobotních zápasech byl na pokraji druhé prohry v řadě Arsenal. Na trávníku Sunderlandu prohrával od 86. min. gólem Leadbittera, v nastaveném čase však Fabregas zachránil londýnskému celku alespoň remízu. Utkání nováčka Wiganu s Middlesbroughem rozhodl hostující Aliadiere minutu před koncem. Manchester United rozhodl o své výhře na hřišti Blackuburnu definitivně ve druhém poločase, do vedeho dostal už po půlhodině Brown, vítězství jistil Rooney.

Premier League - 7. kolo:
Sunderland - Arsenal 1:1 (86. Leadbytter - 90.+3 Fabregas), West Bromwich - Fulham 1:0 (61. Bednář), Wigan - Middlesbrough 0:1 (89. Aliadiere), Blackburn-Manchester United 0:2 ( 30. Brown, 64. Rooney).

Reklama

Související témata: