Hlavní obsah

Obránce Carragher podpořil zavedení platového stropu ve fotbale

Liverpoolský obránce Jamie Carragher podpořil zavedení platového stropu ve fotbale. S návrhem na omezení výdajů na výplaty hráčů přišel šéf UEFA Michel Platini a jeho myšlenku oživilo aktuální prohlášení anglické Fotbalové asociace, že dluhy ostrovních klubů narostly do výše tří miliard liber (zhruba 94 miliard korun).

Článek

"Pokud to zabrání krachování týmů, jsem si jistý, že se to povede prosadit. Fotbal je důležitější než peníze," řekl Carragher, který bere týdně 80 000 liber (téměř 2,5 miliónu korun) a zavedení platového stropu by se ho mohlo výrazně dotknout. "Nicméně doufám, že v platnost to vejde, až skončím s kariérou," dodal třicetiletý obránce v žertu.

Naopak podle šéfa nováčka Premier League Hullu Paula Duffena je zavedení platového stropu ve fotbale nemožné. Proti je i ředitel anglické asociace profesionálních trenérů Richard Bevan.

Platini přišel s nápadem na zavedení platového stropu loni krátce po svém zvolení do čela UEFA. Celosvětová ekonomická krize a narůstající dluhy fotbalových klubů jeho myšlenku znovu oživily.

"Musíme si promluvit o počtu hráčských smluv v klubech a platovém stropu. Je to ale otázka na delší diskusi, protože nejsem expert přes ekonomiku. Je třeba postupovat opatrně, ale je to jedna z věcí, která může fotbalu pomoci," řekl serveru Sky Sports Platini.

Reklama