Hlavní obsah

Hvězdný fotbalista v maskáčích. Son Hung-mina vyfotografovali během výcviku

Čedžu/Praha
Aktualizováno

Odjistit, zamířit a pal! Fotbalistu Son Hung-mina zachytil fotograf, když se hráč Tottenhamu vracel ze cvičení do vojenského tábora v Jižní Koreji. Sedmadvacetiletý útočník musí podle jihokorejských zákonů odsloužit 21 měsíců v armádě. Kvůli výjimce ale Son podstoupil pouze zkrácený intenzivní výcvik u námořní pěchoty.

Foto: Park Ji-ho, ČTK/AP

Hvězda Tottenhamu Hotspur - fotbalista Son Hung-min - během vojenského výcviku.

Článek
Fotogalerie

Fotograf zvěčnil fotbalistu Son Hung-mina, když se vracel z cvičení zaměřeného na střelbu. Fotbalista Kohoutů absolvoval povinnou vojenskou službu na ostrově Čedžu v Jížní Koreji.

Za normálních okolností by ho čekaly skoro dva roky v armádě. Díky předloňskému triumfu na Asijských hrách ale získali korejští fotbaloví reprezentanti výjimku. Son proto využil pozastavení anglické Premier League kvůli pandemii koronaviru a odletěl do vlasti na téměř měsíční intenzivní výcvik u námořní pěchoty.

Vzhledem k tomu, že se Son důstojníkům k nástupu hlásil v polovině dubna, nic nyní nestojí v cestě jeho brzkému návratu na Ostrovy a zahájení přípravy na restart soutěže. A s absencí fyzičky se Son s největší pravděpodobností potýkat nebude.

Úředník námořního sboru nedávno agentuře Reuters popsal, jak Sonův výcvik probíhá. Fotbalista má za sebou bojová cvičení. Učil se, jak reagovat ve chvíli chemického či biologického útoku, připravoval se také na případ jaderného ohrožení. Navíc piloval střelbu s různými zbraněmi. Na závěr hvězdu Premier League čekal ještě 30kilometrový pochod v plné polní.

Reklama

Související témata: