Hlavní obsah

Manchester City chce udělat z Agüera nejdražšího hráče v Anglii

LONDÝN

Manchester City chce v zimně překonat vlastní přestupový rekord anglické ligy. Za argentinskou vycházející hvězdu Sergia Agüera klub podle nedělníku News of the World nabídl Atlétiku Madrid 35 miliónů liber (1,07 miliardy korun).

Článek

Pokud by dvacetiletý reprezentační útočník do týmu "Citizens" skutečně přišel, překonal by dosavadní rekord anglického fotbalu, o který se tým z Manchesteru postaral v létě. Po příchodu nového majitele - finanční skupiny z Arabských spojených emirátů - klub zaplatil Realu Madrid za Brazilce Robinha 32 miliónů liber.

O Agüera měl už v létě zájem Inter Milán. Italský klub za patnáctinásobného argentinského reprezentanta nabízel 25 miliónů liber, Atlétiko však jeho nabídku odmítlo.

Agüero odstartoval kariéru v Independiente, kde se v 15 letech a 35 dnech stal nejmladším hráčem, který nastoupil v argentinské lize. Překonal tak rekord legendárního Diega Maradony, s jehož dcerou Gianninou žije a čeká s ní dítě.

Na kontě má také dva triumfy na světových šampionátech hráčů do 20 let, letos vyhrál s Argentinou olympijský turnaj na hrách v Pekingu.

Reklama