Hlavní obsah

Souček v Londýně sám trénuje, víc se věnuje dceři i angličtině

Londýn/Praha

Pro fotbalistu West Hamu Tomáše Součka je docela náročné zvyknout si na život v Londýně v době koronavirové pandemie. Reprezentační záložník se během přestávky anglické ligy udržuje ve formě hlavně individuálním tréninkem v parku a je rád, že teď má víc času na malou dceru a studium angličtiny.

Foto: Sport.cz

Tomáš Souček s dresem Hammers s číslem 28 na zádech.

Článek

"Je těžké být doma tak dlouhou dobu, ale jsme rádi, že jsme spolu a zdraví. Myslím, že v Londýně se žije dobře, ale za této situace je mnohem náročnější najít všechny základní věci, které denně potřebujeme my a naše dítě k životu," řekl Souček v rozhovoru pro klubový web.

Po lednovém příchodu na hostování z pražské Slavie stihl zasáhnout jen do čtyř utkání "Kladivářů". Kvůli koronaviru byla Premier League přerušena 13. března a zatím není jisté, kdy a jestli vůbec se aktuální sezona znovu rozběhne.

"I když je ta situace nová a náročná, největší výhoda je, že mám mnohem víc času na svou dceru. Druhým pozitivem je víc času na angličtinu. Také mohu přítelkyni pomáhat v kuchyni," konstatoval Souček.

Venku trénuje téměř denně. "Často chodíme na procházky s rodinou, a když přijdeme do parku, tak si zatrénuju, zatímco přítelkyně s dcerou si hrajou. Až docvičím, hrajeme si chvilku společně a pak jdeme domů," popsal pětadvacetiletý středopolař obvyklý program posledních dnů a týdnů.

Navštívil také tréninkové centrum londýnského klubu, kde se může individuálně připravovat i s míčem. "Párkrát jsem byl v Rush Green, protože jsem chtěl změnit trénink a prostředí. Ale individuální příprava se hodně liší od té týmové," konstatoval Souček.

"Doufám, že všichni hráči budou v pohodě a zdraví. Dalším krokem by byla záchrana West Hamu a dokončení mého přestupu. Odehrál jsem pár zápasů v Premier League a těším se, že jich bude mnohem víc," dodal pětadvacetinásobný reprezentant.

Reklama

Související témata: