Hlavní obsah

Zraněními sužovaný Arsenal přivítá rozjetý Manchester

LONDÝN

Anglie je znovu na nohou. Ostrovy dychtivě očekávají další souboj dvou týmů z „velké čtyřky“ Premier League. Na Emirates Stadium, stánku Arsenalu, se představí Manchester United. Obhájce titulu bude v utkání favoritem, v domácí soutěži ho zdobí série sedmi zápasů bez porážky. Naopak Arsenal i vinou zranění v posledních utkáních ztrácí ze své přesvědčivosti.

Článek

Rozruchy vyvolal hlavně poslední zápas Arsenalu v anglické nejvyšší soutěži, v němž klub z Londýna prohrál s nováčkem soutěže Stoke City 1:2. Po bláznivé remíze 4:4 s posledním Tottenhamem z předchozího kola se začalo nahlas hovořit o začínající krizi svěřenců Arsena Wengera.

A právě francouzský kouč se stává v poslední době terčem kritiky. Anglická média dokonce začínají spekulovat o tom, zda se londýnskému klubu ještě někdy podaří získat titul pod známým stratégem. Wengerovi přitom stěžuje práci množství zranění, které se na jeho tým lepí téměř bez přestávky. Do zápasu s United bude možná muset oželet až sedm hráčů základní sestavy.

Chybět bude hlavně ofenzivní vozba týmu. Adebayor si v zápase se Stoke poranil kontník a mimo hru bude tři týdny, Robin van Persie byl ve stejném utkání vyloučen a kopačky také neobuje. Start reprezentačního forvarda Theo Walcotta, jenž se vrací po zranění zad, je taktéž nejistý. Otazník visí i nad Gallasem a Sagnou. Wengerovi budou určitě chybět také Eboué a dlouhodobě zraněný zůstává český reprezentační záložník Tomáš Rosický. Silvestremu by jeho zlomený nos ze zápasu proti Fenerbahce zabránit ve hře neměl.

Fabregas: Nevymlouváme se, hrajeme za Arsenal!

V případě porážky by se přitom Kanonýrům sen o zisku titulu v Premier League mohl výrazně vzdálit. Již nyní ztrácí na vedoucí Chelsea šest bodů. „To nesmíme připustit, musíme v tom souboji zůstat,“ prohlásil rázně pro BBC Francesc Fabregas. „Příští utkání, proti Manchesteru United, bude drsné. A je vítané. Protože to bude velký zápas a velcí hráči potřebují hrát velké zápasy,“ dodal Fabregas. „Nechceme se na nic vymlouvat, na zranění tuplem ne, protože hrajeme za Arsenal,“ prohlásil španělský záložník hrdě.

Manchester se nachází ve zcela jiné pozici. Ve středu sice pouze remizoval v Lize mistrů se Celtikem Glasgow 1:1, když zisk jednoho bodu zachraňoval ve Skotsku v 84. minutě veterán Ryan Giggs, v domácí soutěži ale v poslední době vládne. Za sérií sedmi zápasů bez prohry se skrývá pět výher a remízy s Evertonem a Chelsea. V tabulce figurují na třetím místě se ziskem 21 bodů, ale s jedním zápasem k dobru.

Ronaldo: Bude to těžké, jako vždycky

I přesto z tábora Red Devils zaznívají před duelem na Emirates Stadium varovné hlasy. „Víme, že Arsenal je dobrý tým. Zvláště pokud hrají na domácím hřišti, je jejich práce s míčem kvalitní. Musíme hrát soustředěně, dělat svou práci a pokusit se vstřelit branku, abychom zvítězili,“ prohlásil na oficiálních stránkách klubu reprezentant Wayne Rooney.

Zachránce jednoho bodu z Glasgowa Ryan Giggs se vyjádřil k myšlence, že by se v případě vítězství United Arsenalu vzdálily šance na zisk titulu. „Když se podíváte na kvalitu, jakou Arsenal momentálně disponuje, nemyslím si, že bychom mohli v sobotu ukončit jejich naděje na titul,“ prohlásil Velšan pro BBC.

Portugalská hvězda Manchesteru Cristiano Ronaldo použil před utkáním s Arsenalem jasnou matematiku. „Chceme získat titul, takže musíme vybojovat tři body,“ prohlásil Ronaldo, podle něhož zranění v kádru jejich soupeře nehraje velkou roli. „Nevím, jak moc velký zásah do jejich týmu to představuje, ale stále proti nám nastoupí jedenáct hráčů. A já vím, že to bude složité utkání, protože to je s Arsenalem vždy. Ale my se nebojíme. Musíme se zabývat hlavně sami sebou,“ dodal Ronaldo.

Šlágr dvanáctého kola Premier League začíná ve 13:45 a přímým přenosem jej vysílá Nova Sport.

Reklama

Související témata: