Hlavní obsah

Everton remizoval s Chelsea a překazil jí plány na vedení Premier League

Jirka G. NovákSport.cz

Po nedělní remíze vedoucího Liverpoolu s Arsenalem se mohli fotbalisté Chelsea v pondělním dohrávaném utkání 18. kola dostat do čela Premier League. To by ale museli získat tři body za očekávané vítězství na hřišti Evertonu, kde však se štěstím uhráli jen bezbrankovou remízu. Všechny šance domácího týmu pochytal český brankář Petr Čech, jenž musel být v závěru ošetřován.

Článek

Ze zápasu neuběhly ani dvě minuty, když domácí brankář s námahou konečky prstů posunul nad břevno nebezpečnou střelu Ashleyho Colea. V osmnácté minutě zase míč odražený od kolene Anelky trefil tyčku branky Evertonu a o chvíli později Lampard v dobré střelecké pozici trefil jednoho z domácích obránců.

Terry už v prvním poločase vyloučen

Chelsea neustále pokračovala v nájezdech na branku Evertonu, jenže v 36. minutě John Terry tvrdě sestřelil v boji o míč Osmana a hlavní rozhodčí byl nekompromisní. Kapitán Chelsea dostal červenou kartu a zápas pro něj předčasně skončil. Everton ožil a na vlastní kůži to pocítil i Petr Čech, když musel v závěru prvního poločasu likvidovat nepříjemnou střelu Yoba z pravé strany.

Pro druhý poločas nastoupil na post stopera Chelsea Ivanovič a trenér Scolari poslal do hry nově i Didiera Drogbu, jenž v útoku nahradil nevýrazného Anelku. V prvních minutách druhé půle se ale k balonu moc nedostal, více se toho odehrávalo před brankou hostí. Fellami však hlavičkoval přímo do Čechovy náruče a dobrý centr Artety nedokázali za záda českého brankáře trefit Fellami ani Cahill.

Čecha v závěru zachránil odpískaný ofsajd

Chelsea mohla udeřit ze standardky v 68. minutě, ale hráči se místo soustředění na střelu rozptylovali reklamováním špatně postavené zdi. Ballack navíc za řečnění dostal žlutou kartu a Alex vzápětí napálil míč do jednoho z protihráčů.  V 77. minutě si zase pořádně zachytal Čech. Nejprve vytěsnil nad břevno střelu tečovanou Lampardem a z následného rohu skvěle vyrazil hlavičku Lescotta mířící do levého horního rohu branky.

Do konce zápasu chybělo zhruba šest minut, když Čech jen ztlumil rukama Osmanovu střelu zblízka a míč už putoval za brankovu čáru. Český gólman jej ale ještě stihl zachytit, a i když jej dobíhající Pienaar dorazil do sítě, vzrušení domácích fandů bylo zbytečné. Podle rozhodčího byl domácí hráč v postavení mimo hru. Čech sice musel být po této akci krátce ošetřován, ale zřejmě nepůjde o nic vážného.

Premier League - 18. kolo:
Everton FC - Chelsea Londýn 0:0
ČK: Terry (Chelsea)

Reklama

Související témata: