Hlavní obsah

Aston Villa nemá tým na titul, říká před šlágrem Wenger

LONDÝN/PRAHA

Nejvyšší anglická fotbalová soutěž pokračuje i o Vánocích, v pátek ve šlágru 19. kola přivítá třetí Aston Villa pátý londýnský Arsenal. Kanonýři stále postrádají zraněného záložníka Tomáše Rosického a po dobrém startu Premier League potřebují udržet kontakt s čelem tabulky. Před duelem si do soupeře rýpl trenér Arsenalu Arséne Wenger. „Aston Villa titul nezíská, ostatní mají lepší kádr.“

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Trenér Arsenalu Arsene Wenger

Článek

Francouzský kouč má potíže se zraněními. Vedle dlouhodobě absentujícího českého fotbalisty bude Wenger postrádat anglického reprezentanta Thea Walcotta či po těžkém zranění se rozehrávajícího Eduarda. Navíc si až čtyři měsíce nuceně odpočine kapitán Cesc Fabregas, jehož trápí vazy v pravém koleni. Pro disciplinární trest nemůže nastoupit další hvězda ofenzivy Emmanuel Adebayor.

Přesto Wenger svému mladému týmu věří. „V případě tříbodového zisku svého soupeře dostihneme. Takže není pochyb o tom, jak důležité utkání nás čeká,“ řekl Wenger. Na otázku britských novinářů, zda pokládá Aston Villu za možného šampióna Premier League odpověděl Francouz záporně. „Sice matematicky tu šanci mají, ale já jim nevěřím. Ostatní týmy ze špičky mají lepší kádr. Ale Aston Villa může skončit v nejlepší čtveřici,“ uvedl Wenger.

V tříbodový zisk věří i domácí kouč Martin O’Neill. „Vítězství by pro nás bylo skvělou psychologickou podporou. Arsenal je ale skvělý tým, který se bez potíží dokáže pravidelně kvalifikovat do Ligy mistrů,“ složil poklonu soupeři O’Neill.

Barry čeká na 50. gól v Premier League

Kanonýrům se ve Villa Parku daří, neprohráli tam posledních devět prvoligových zápasů. Domácí ale jsou také ve výborné formě. Poslední tři duely vyhráli, naposledy je v Premier League pokořil Middlesbrough 9. listopadu. Od té doby „Villans“ zvítězili právě na hřišti Arsenalu či remizovali s Manchesterem United. Celkově se ale Aston Ville proti týmům „velké čtyřky“ v lize nedaří, vyhrála pouhé dva z posledních 36 zápasů.

Kapitán Gareth Barry, který čeká na svůj 50. prvoligový gól v klubu, musí navíc své svěřence upozornit na hru do závěrečného hvizdu. Aston Villa totiž v posledních pěti minutách utkání inkasovala sedm gólů, což je nejhorší bilance ze všech celků Premier League.

Vedoucí Liverpool hostí devátý Bolton, druhá Chelsea přivítá West Bromwich Albion s českým útočníkem Romanem Bednářem. Manchester United se představí ve Stoke.

Reklama

Související témata: