Hlavní obsah

Manchester chce proti Middlesbrough natáhnout úspěšnou šňůru

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisté Manchesteru United mají v pondělí večer příležitost ukrojit další bodíky z náskoku lídra Premier League Liverpoolu, na který ztrácejí deset bodů. Svěřenci Sira Alexe Fergusona však mají tři utkání k dobru. K prvnímu z nich nastoupí na domácím stadiónu Old Trafford proti Middlesbrough.

Článek

„Máme před sebou několik těžkých domácích zápasů proti top týmům. Pokud uspějeme, budeme mít šanci dostat se na špici,“ myslí si manažer United Alex Ferguson.

Jeho o 29 let mladší protějšek na trenérské lavičce Gareth Southgate není v lehké pozici. Za posledních sedm zápasů v anglické lize získali jeho svěřenci pouhé tři body a Southgate má nůž na krku. „Každý dělá svoji práci jak nejlépe umí, když to není dostatečné, tak si podáte ruce a odejdete,“ poznamenal kouč.

Manchester může využít zaváhání Chelsea

Pokud Rudí ďáblové vyhrají všechna tři utkání, která mají k dobru, dostanou se na druhou příčku Premier League před Chelsea. Ta v neděli neporazila Fulham a získala pouze jeden bod za remízu 2:2, když vyrovnávací branku Petr Čech inkasoval až v nastaveném čase. Zároveň by se úřadující mistr dostal jeden bod za vedoucí Liverpool.

Ferguson se bude muset obejít bez služeb zkušeného stopera Ria Ferdinanda, jenž si při tréninku poranil záda a svému týmu bude chybět deset dní. Na trávník nevyběhne ani další obránce Patrice Evra a start bulharského útočníka Dimitara Berbatova je nejistý. I bez několika hráčů budou chtít vítězové mistrovství světa klubů navázat na úspěšnou výsledkovou sérii, když neprohráli již šest zápasů v řadě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články