Hlavní obsah

Tevez: Byla by pro mě pocta hrát za Real Madrid

MANCHESTER/PRAHA

Fotbalový útočník Manchesteru United Carlos Tevez v létě možná opustí anglický klub a už se poohlíží po svém novém angažmá. Argentinci totiž vyprší hostování z West Hamu a pokud by ho chtěl loňský vítěz Ligy mistrů získat do svých řad natrvalo, musel by Kladivářům zaplatit 32 miliónů eur (896 miliónů korun). Tevez by se tak stal nejdražším hráčem v historii klubu.

Článek

A to si lze jen těžko představit. Hned ze dvou důvodů. Prvním z nich je finanční krize, kterou začínají pociťovat i kluby z ostrovů a druhým je fakt, že Tevez rozhodně není stabilním členem základní sestavy Rudých ďáblů. Kouč Sir Alex Ferguson dává větší možnost anglickému reprezentantovi Wayneovi Rooneymu a letní posile Dimitaru Berbatovovi.

Pokud by West Ham nesnížil své finanční požadavky, o což se United snaží, stal by se příliš drahým náhradníkem. A to i přesto, že by jej měl Ferguson rád ve svém týmu i nadále. Ani Tevez zrovna netouží klub opustit. „V Manchesteru se mi nesmírně líbí a naši fanoušci jsou pro mě speciální. Ale fotbalu rozumím,“ naznačil čtyřiadvacetiletý útočník pro The Sun.

Za jeden ze svých vysněných klubů v případě odchodu z Old Trafford si ale trojnásobný nejlepší fotbalista Jižní Ameriky nevybral zrovna nejvhodnější klub. „Kdo by nechtěl hrát za Real Madrid?“ prohlásil. Právě Bílý balet je ale od letního přestupového okna, v němž se španělský celek snažil přivábit z Manchesteru United Cristiana Ronalda, trnem v oku trenéru Alexi Fergusonovi.

„Stejně jako Manchester je to jeden z nejlepších celků na světě,“ pokračoval Tevez. „A pro mě by byla pocta hrát za tento klub,“ dodal s tím, že Real není jediným celkem, do něhož by byl ochoten přestoupit. „Pokud mi nějaký klub nabídne jistotu pětiletého kontraktu, budu nad ním uvažovat,“ osvětlil Argentinec.

Reklama

Související témata: