Hlavní obsah

Deco: Nejsem Scolariho mazánek

PRAHA

Záložník londýnské Chelsea Deco vyvrátil názor, že je mazánkem manažera Luize Felipe Scolariho. Odmítá zároveň, že by byl v týmu pouze pro přátelský vztah s trenérem a v minulosti s brazilským koučem působil. Portugalský reprezentant byl v posledních týdnech kritizován za své výkony. „Forma týmu šla dolů a lidé se snaží na někoho svalit vinu,“ myslí si Deco.

Článek

Někteří fanoušci jsou velmi frustrováni tím, jak je podle nich Deco trenérem Scolarim preferován a stavěn na úkor dalších borců. Na to doplácí především Joe Cole, jenž se na trávník dostane pouze coby střídající hráč. Deco se však brání tím, že jako hráč základní sestavy působil i při svých úspěšných působeních v Portu a španělské Barceloně.

„Nerozumím tomu, proč lidé o mně a o Felipem (Scolarim) říkají takové věci. Když jsme poprvé do Chelsea přišli a všechno šlo dobře, tak každý říkal: Felipe je nejlepší, tým všechno vyhraje. Nyní se věci změnily, forma týmu šla dolů a lidé se snaží na někoho svalit vinu,“ posteskl si šikovný středopolař pro stránky skysports.com.

Deco pod Scolarim ještě nic nevyhrál

Deco začal sezónu ve velkém stylu, když se mu podařilo vstřelit branky do sítě Portsmouthu a Wiganu, ale od té doby se netrefil. „Každý, kdo si myslí, že jsem v Chelsea pouze proto, že se znám s trenérem Scolarim, se mýlí. Ve své kariéře jsem toho už hodně dokázal a vyhrál jsem mnoho trofejí, ale žádná z nich nebyla pod Scolarim,“ všiml si spoluhráč českého reprezentačního gólmana Petra Čecha.

„Když se podíváte na mou kariéru zjistíte, že jsem zřídkakdy seděl pouze na lavičce náhradníků. Proto nemusím nikomu nic vysvětlovat,“ čertil se Deco, který by svou kariéru rád zakončil ve svém domovském městě v Brazílii - v Sao Paulu. „Moc rád bych se na závěr kariéry vrátil do Brazílie, mým snem je zahrát si za Corinthians. V Chelsea mně ještě zbývají tři roky a mohu říci, že je to můj poslední kontrakt v Evropě,“ dodal.

Reklama

Související témata: