Hlavní obsah

Podle kouče Scolariho nestojí Chelsea za nic

PRAHA

Brazilský fotbalový kouč na lavičce Chelsea Luiz Felipe Scolari po potupné nedělní ligové prohře na trávníku Manchesteru United ztratil iluze o tom, že by jeho mančaft mohl získat kýžený titul v Premier League a trofej v Lize mistrů, která loni anglickému vicemistrovi o vlásek unikla. „V současné době předvádíme výkony, se kterými nemůžeme uspět v žádné soutěži,“ říká otevřeně Scolari, pod nímž je trenérská židle hodně nakloněná.

Článek

Manchester si v nedělním 21. kole s Londýňany doslova pohrál a na konci duelu se radoval ze zasloužené výhry 3:0. Rudí ďáblové sice nyní okupují v tabulce třetí příčku za vedoucím Liverpoolem a Chelsea, pokud ovšem vyhrají dva zápasy proti Wiganu a Boltonu, které mají k dobru, budou se v čele tabulky vyhřívat právě svěřenci Sira Alexe Fergusona.

Scolari navzdory výsledkovým výkyvům posilovat kádr nechce, navíc ho jeho nadřízený Roman Abramovič ujistil, že v zimním přestupním období s žádnou novou tváří v týmu počítat nemůže. „Nepotřebujeme více hráčů, i když nevím, jestli nějací dorazí. Já je ale ani nechci,“ řekl pro Sky Sports brazilský stratég. „Tohle je kádr, který mám, a já ho zlepším,“ míní Scolari.

Trenér Chelsea byl nucen popřít, že by v kabině Blues panovaly rozepře. Zároveň ovšem pomalu přiznává, že týmu ze západního Londýna dochází dech. „V současné době předvádíme výkony, s nimiž nemůžeme uspět v žádné soutěži,“ nebál se podívat pravdě do očí. „Nedá se říci, že by o titulu už bylo rozhodnuto. V lize nás čeká ještě 17 zápasů, kdo ví, co se může stát,“ dodal.

Takhle nevyhrajeme vůbec nic

„Jestli ale odehrajeme ještě tři nebo čtyři zápasy jako tento, nevyhrajeme vůbec nic,“ sám ví moc dobře Scolari. „Teď se musíme zamyslet nad budoucností. Je třeba zvednout hlavy a zlepšit se. Netrénovat s poraženeckou náladou. To není můj styl. Věřím, že stejně tak k tomu přistoupí i hráči.“

Chelsea nyní čeká odvetné utkání FA Cupu proti Southendu. Poté, co anglický vicemistr vypadl z Carling Cupu proti Burnley, nemůžou si Blues dovolit další zaváhání. V takovém případě by byly dny Scolariho ve funkci hlavního kouče Chelsea pomalu sečteny.

Reklama

Související témata: