Hlavní obsah

Čechův zákrok změnil vývoj zápasu, řekl manažer Southendu Tilson

Manažer londýnské Chelsea Luiz Felipe Scolari byl po úspěšném vystoupení svého týmu v odvetě třetího kola FA Cupu šťastný jak blecha. Jeho svěřenci porazili třetiligový Southend 4:1 a postoupili do další fáze. „Felipe byl hodně spokojený, radost mu zkazilo pouze zranění Joea Cola,“ řekl pro deník The Sun Ray Wilkins - asistent prvního muže na lavičce Blues.

Článek

Chelsea se po ligové porážce 0:3 od Manchesteru dokázala dát dohromady a přes třetiligového soupeře napodruhé postoupit. V úvodním duelu totiž svěřenci kouče Scolariho uhráli pouze remízu. „Jsem rád, že se hráči po porážce na Old Trafford dali do kupy a středeční zápas zvládli,“ liboval si Wilkins.

„Vím, že někteří lidé budou říkat, že jsme porazili pouze Southend, ale soupeř hrál dobře a zápas nám hodně ztížil, stejně jako při prvním utkání,“ doplnil asistent, jemuž přidalo vrásky na čele zranění Joea Cola. Krajní záložník si ve druhém poločase poranil koleno a musel být střídán. „Nevíme co mu přesně je, ale doufáme, že to nebude nic vážného,“ řekl Wilkins.

Scolari poslal na trávník v základní jedenáctce Nicolase Anelku místo Didiera Drogby, jak již před utkáním avizoval. „Nemyslím si, že by mezi Scolarim a Drogbou panovaly nějaké rozbroje. Felipe je trenér a je pouze na něm, komu dá důvěru. Nevím jestli spolu mluvili, ale ničeho zvláštního mezi nimi jsem si nevšiml,“ popsal situaci v týmu Wilkins.

Trenér třetiligového Southendu Steve Tilson po zápase litoval neproměněné šance za stavu 1:0 pro jeho svěřence. „Petr Čech předvedl fantastický zákrok a nedovolil nám jít do dvoubrankového vedení. Tento okamžik pravděpodobně změnil celý zápas,“ řekl na adresu české reprezentační jedničky a posteskl si nad hrozivě vyhlížejícím skóre: „Je pro nás až příliš kruté.“

Reklama

Související témata: