Hlavní obsah

Podle šéfa Wiganu škodí bohatý Manchester City fotbalu

LONDÝN

Manchester City prý škodí fotbalu. Myslí si to šéf konkurenčního Wiganu Dave Whelan, kterému se nelíbí, že anglický klub chce koupit z AC Milán záložníka Kaká za rekordních 100 miliónů eur (2,7 miliardy korun).

Článek

"Jestli Manchester City s touhle nabídkou uspěje, fotbal bude trpět, protože zničí jeho srdce a duši," řekl britským novinářům Whelan. "Jestli nějací týpci z Arábie nebo bohatí šejkové chtěj dát sto milionů eur za hráče, tak to je úplně praštěné," dodal.

Astronomická nabídka se nelíbí ani trenérovi Arsenalu Arsenu Wengerovi, který je známý tím, že za posily nerad utrácí velké peníze. "Nemůže to být pravda, ta nabídka je abstraktní," řekl francouzský kouč. "Vždyť ve světě vládne ekonomická krize. Arsenal se podle toho chová a utrácíme jen to, co vyděláme. Stejná pravidla platí pro Coventry nebo Sunderland. Manchester City však na sebe nevydělává, je v jiném světě a využívá peníze zvenčí," uvedl.

Manchester City je po zářijovém vstupu skupiny z Abú Zabí považován ze jeden z nejbohatších klubů světa. Před sezonou překvapivě koupil z Realu Madrid Brazilce Robinha za 32,5 milionu liber (přes miliardu korun), což je britský rekord. Za Kaká opakovaně nabízí AC Milán 100 miliónů eur, což by z nejlepšího fotbalisty roku 2007 udělalo nejdražšího hráče v historii.

Reklama

Související témata: