Hlavní obsah

Kouč Liverpoolu Benitez po remíze v derby: Dva body jsme vyhodili oknem

LIVERPOOL/PRAHA

Ačkoliv fotbalisté Liverpoolu ztratili v pondělním derby proti Evertonu chvíli před koncem duelu po remíze 1:1 dva body a nepodařilo se jim tak vrátit do čela Premier League, jejich trenér Rafael Benitez z toho hlavu nevěšel. „I přesto jsme na tom velice dobře. Musíme na situaci koukat pozitivně,“ řekl pro Sky Sports kouč Benitez.

Článek

Na Anfield Road se všechno pro Reds vyvíjelo dobře. Zpět do čela anglické nejvyšší ligy nasměroval Liverpool gólem v 68. minutě kapitán Gerrard. Tři minuty před koncem ovšem přišel slavný okamžik Australana Cahilla, jenž vyrovnal hlavou na konečných 1:1.

„Když se na to podívám z pohledu, že jsme na špičce tabulky a ještě tři minuty před koncem vedeme, potom musím uznat, že jsme dva body ztratili,“ řekl po utkání španělský kouč. „Vyhrávali jsme, ve druhé půli jsme kontrolovali hru a měli jsme víc ze hry. Věřil jsem, že se nám podaří skóre navýšit, my jsme ale naopak inkasovali,“ mrzelo Beniteze.

Zkušený trenér si nepřipouští, že by se mělo poslední zaváhání v derby podepsat na psychice jeho hráčů. Liverpool se po zisku jednoho bodu dotáhl na vedoucí celek Manchester United, když oba týmy zatím získaly shodně 47 bodů. Rudí ďáblové počítají ovšem ještě s jedním utkáním k dobru.

„Pro dnešek jde o zklamání, přesto jsme v dobrém postavení,“ nepřipouští si tragický scénář kouč Benitez. „Musíme zvládnout tlak, který je na nás vyvíjen. V Lize mistrů jsme postoupili ze základní skupiny, nyní nás čeká pohárový duel proti Evertonu a v domácí lize jsme na špici. Musíme hledět do budoucna,“ zakončil osmačtyřicetiletý stratég.

Reklama

Související témata: