Hlavní obsah

Nevyšel Kaká, přivítejme Drogbu, zní z Manchesteru City

PRAHA

Fotbalový útočník londýnské Chelsea Didier Drogba by se již brzy mohl stěhovat do Manchesteru, kde o něj projevil zájem místní klub City. Tam by si podle bulvárního britského plátku The Sun mohl útočník Pobřeží slonoviny přijít týdně na 180 000 liber (téměř 5,3 miliónů korun), což je dvojnásobek toho, co mu nyní platí šéf Blues Abramovič.

Článek

Drogba má ke stěhování z Chelsea hned několik důvodů. V týmu anglického vicemistra na něj padá kritika za špatné výkony. Brazilský kouč Scolari pro něj navíc v posledních dvou zápasech nenašel vůbec místo v sestavě. K tomu se spekuluje o možném příchodu kouče Mourinha do Manchesteru City. Do klubu vlastněného arabskými miliardáři by mohl portugalský kontroverzní trenér přijít v létě.

Třicetiletý forvard Drogba, pro něhož je u Citizens údajně připravena čtyřleté smlouva, by byl z možné spolupráce s koučem Mourinhem více než nadšen. Byl to právě tento charismatický Portugalec, pod nímž se v Chelsea stal Drogba v minulých letech obávaným střelcem.

Páteční vydání The Sun přichází s citací jednoho z Drogbových přátel. „Zástupci City Didiermu zavolali a slíbili mu dvojnásobné navýšení platu. On sám se ale ještě nerozhodl. Co ví jistě, že se mu nelíbí, jakým směrem se situace v Chelsea ubírá. Myšlenka, že by znovu hrál pod Mourinhem, ho fascinuje,“ řekl jeden z blízkých Drogby.

Kaká vábení odolal

Také Mourinho, současný trenér milánského Interu, se nechal nedávno slyšet, že by se mu návrat do Premier League zamlouval. Pro něj by byl Manchester City, nejbohatší klub světa, určitě tou správnou destinací.

Rozhazovační majitelé Citizens museli naposledy spolknout hořkou pilulku, když do jejich klubu odmítl přestoupit Brazilec Kaká. Jeho stávajícímu celku AC Milán bylo nabízeno 120 miliónů eur (zhruba 3,25 miliardy korun), talentovaný ofenzivní fotbalista přesto řekl zámožným šejkům – „Ne.“

Reklama

Související témata: