Hlavní obsah

Arsenal jde na kobereček kvůli Aršavinově přestupu

PRAHA

Už se zdálo, že dlouho nekončící sága o přestupu fotbalisty Andreje Aršavina ze Zenitu Petrohrad do Arsenalu Londýn dospěla do svého konce poté, co se ruský reprezentant v úterý nakonec Kanonýrům upsal. Přestup se ovšem udál až téměř čtyřiadvacet hodin po uzávěrce, a tak kluby anglické Premier League žádají vedení ligy o vysvětlení.

Článek

Například zástupci souseda Arsenalu v tabulce Aston Villy nechápou, jak je možné, že se přestup udál až v úterý 17:52 středoevropského času, když přestupní deadline byl v 18:00 předchozího dne.

Na čtvrtečním zasedání Premier League tak bude jedno z hlavních témat směřovat právě na nezvyklý ústupek fotbalové asociace vůči Kanonýrům, kteří ruskému celku vyplatí za Aršavina 16,9 miliónů liber (téměř 540 miliónů korun).

Předseda Aston Villy Paul Faulkner podle britského deníku The Sun očekává, že téma Andrej Aršavin přijde na přetřes. Konkrétnější nechtěl být už ale kouč Villy Martin O´Neill. „K tomuto tématu nemám co říct. Na schůzce Premier Legaue se bude jistě jednat o více bodech a nemusíme být jejich vyvolavateli zrovna my,“ dodal kouč aktuálně čtvrtého celku anglické ligy O´Neill.

Reklama

Související témata: