Hlavní obsah

Čech je bez trenéra, Chelsea odvolala Scolariho

Českého reprezentačního gólmana ve službách anglické Chelsea Petra Čecha už nepovede Luiz Felipe Scolari. Vedení londýnského klubu brazilského kouče v pondělí po nepřesvědčivých výsledcích v posledních zápasech odvolalo. Scolari na lavičce Blues působil od loňského července. Informaci uvedl klub na svých webových stránkách.

Článek

Vedení klubu, kterému po nepřesvědčivých výsledcích z poslední doby došla trpělivost, na svých oficiálních stránkách uvedlo poděkování za práci Scolariho. „Scolari přinesl do klubu mnoho pozitiv a my cítíme smutek nad ukončením naší spolupráce. Naneštěstí výsledky a předváděné výkony v klíčové části sezóny neodpovídaly našim představám. Chtěli jsme si udržet naději na zisk trofejí, odvolání manažera tak bylo jedinou možností,“ píše se v prohlášení.

Chelsea nyní musí co nejdříve najít nového manažera, jehož hledání podle webových stránek londýnského klubu již začalo. Vedením týmu byl dočasně pověřen asistent Ray Wilkins. O možném Scolariho nástupci se již čile spekuluje. Nahlas se mluví o Nizozemcích Guusi Hiddinkovi a Franku Rijkaardovi či italském kouči West Hamu Gianfranco Zolovi.

Scolari nahradil Granta

Scolari převzal Chelsea 1. července, když ve funkci nahradil Izraelce Avrama Granta, který s londýnským klubem v loňské sezóně skončil na druhém místě Premier League za Manchesterem United, když se stejným soupeřem prohrál i finále Ligy mistrů. Pro Scolariho bylo působení na lavičce celku, jehož barvy hájí Petr Čech, prvním evropským klubovým angažmá.

Scolari ve svém prohlášení poděkovat Chelsea za to, že mu umožnila působit v anglickém klubovém fotbale. "Jsem za to vděčný. Byla to cenná zkušenost a mrzí mě, že netrvala déle. Přeji Chelsea hodně štěstí ve všech třech soutěžích, v nichž hraje," prohlásil kouč.

Devětapadesátiletý bývalý obránce v minulosti působil především u národních týmu. V roce 2002 vybojoval s rodnou Brazílií titul mistrů světa a o dva roky později dovedl ke stříbru na EURO Portugalce. Se stejným výběrem skončil v Německu na MS 2006 na čtvrtém místě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články