Hlavní obsah

Drogba vzkazuje odvolanému Scolarimu: Nelze vinit jednotlivce

LONDÝN/PRAHA

Britskými médii byl Didier Drogba obviněn z toho, že patřil mezi tři hráče, kvůli nimž musel brazilský kouč Luiz Felipe Scolari odejít z Chelsea. Společně s ním prý za odchod mohou také Petr Čech a Michael Ballack. Nařčení útočník Pobřeží slonoviny popírá, některé praktiky bývalého trenéra se mu však nezamlouvaly.

Článek

„Když řídíte klub jako Chelsea, potřebujete sjednotit celý tým ve chvíli, kdy všechno nejde tak, jak by mělo. Nemůžete ho rozdělovat,“ vytýkal Drogba na stránkách The Sun praktiky bývalého trenéra portugalské reprezentace. „Když Scolari začal obviňovat jednotlivce, nebylo to správné. Pokud se obviní jeden člověk z toho, co se stalo, je to špatně. Tým má přece 24 hráčů,“ pokračoval Drogba, jehož Scolari často nechával vysedávat na lavičce. Místo něj hrával častěji Nicolas Anelka.

„Toto není individuální sport. Když vyhráváte zápasy, všichni jsou šťastní a užívají si to společně. Ale když se prohrává, vina leží na všech hráčích. Jak může být jeden hráč zodpovědný za to, že se ztratí body?“ pokračoval ve stejném duchu Drogba, který pravděpodobně narážel i na obvinění českého brankáře Petra Čecha po zápase s Fulhamem, který skončil 2:2.

Drogba: Hiddink je přesně to, co potřebujeme

„Ke Scolarimu mám repspekt jako k člověku a trenérovi. Nikdy mě ale nezapojil do diskuze,“ stěžoval si Drogba s tím, že doufá ve změnu v přístupu k hráčům ze strany nizozemského kouče. „Domnívám se, že s novým trenérem přichází mnoho dobrého pro náš tým. Hiddink je přesně to, co nyní Chelsea potřebuje,“ dodal Drogba, jehož rozčilují neustálé spekulace o jeho odchodu ze Stamford Bridge.

„Se všemi si tady rozumím a chci zůstat i nadále hráčem Chelsea. Chtěl bych, aby lidé přestali diskutovat o tom, že bych přestoupil zpět do Marseille nebo šel do Interu Milán. Když Jose Mourinho odešel, byl jsem nešťastný, ale to už je minulost,“ prohlásil Drogba, jenž byl jedním z oblíbených hráčů portugalského trenéra. Mezi ty patřil i český brankář Petr Čech.

„Chci tu zůstat až do konce svého kontraktu,“ pokračoval Drogba, jenž má s londýnským týmem smlouvu do roku 2010. „Miluji zdejší fanoušky, má rodina to tu zbožňuje a chceme tu všichni zůstat. Zůstal bych tu i v případě, že mi bude nabídnuta nová smlouva,“ vyslal Drogba k vedení Blues vzkaz.

Reklama