Hlavní obsah

Ballack prosí Hiddinka: Zůstaň, budu tě milovat

Londýnská Chelsea pod vedením Guuse Hiddinka jen kvete. V ligové soutěži s nizozemským koučem na lavičce Blues nepoznali nic jiného než vítězství, k tomu postup v Anglickém poháru a v úterý aktuálně druhý celek Premier League oslavil i postup do čtvrtfinále Ligy mistrů. Ještě více důvodů k radosti má útočník Didier Drogba, jenž se po Hiddinkově příchodu přesunul z lavičky do základní sestavy.

Článek

„Důležité bylo, že jsem během minulého období měl podporu hráčů a lidí jako je Ray Wilkins,“ nechal se slyšet pro klubovou televizi Drogba a pokračoval: „Nemyslím si, že jsem si to zasloužil, ale bylo to rozhodnutí manažera a jako takové jsem ho musel respektovat.“

Po Hiddinkově příchodu Drogba ožil a začal střílet branky. „Opravdu chci udělat něco, aby si mě lidé pamatovali, a aby na mě vzpomínali,“ řekl útočník Pobřeží slonoviny a dodal, že chce zůstat i v dalších sezónách na Stamford Bridge. „To nejlepší mě teprve čeká,“ myslí si.

Hiddinkovo setrvání v Chelsea chce i Čech

V lepším rozpoležení je i německý reprezentant Michael Ballack, jenž doufá, že Hiddink by mohl zůstat u týmu natrvalo. „Miloval bych ho, kdyby řekl, že zůstane na tři roky. Každý uvnitř i mimo klub cítí, že je to vynikající manažer. To je vidět i za tu krátkou dobu jeho působení u Chelsea, kdy klub dokázal náramně pozvednout,“ chválí nizozemského kouče Ballack.

S podobným přáním přišel i český reprezentační gólman a jasná jednička v brance Blues Petr Čech. „Je to velmi dobrý kouč a všichni bychom chtěli, aby zůstal. Zároveň však víme, že se jedná o choulostivou politickou situaci. Musíme počkat a uvidíme, jak se celá věc vyvine,“ poznamenal Čech.

Reklama