Hlavní obsah

Nejhorší smlouva v historii Premier League. Hvězda přišla klub pořádně draho

Londýn/Praha

Nejhorší smlouva v historii anglické Premier League. Už to tak vypadá. Na triku ji má Arsenal a uzavřel ji s německým fotbalistou Masutem Özilem. Řeč statistik mluví jasně, Özil v této sezoně vstřelil jediný gól a pokud se vezme, kolik Němec vydělává, zaplatili mu za něj Kanonýři 15,75 milionu liber (skoro 467 milionů korun). V klubu bere 350 000 liber týdně, navíc byl jedním z hráčů, který odmítl přistoupit na snížení platu v době koronavirové pandemie.

Foto: Profimedia.cz

Vysmátý fotbalista Arsenalu Mesut Özil. I když nehraje, vydělává pořádný balík.

Článek

Arsenal se po koronavirové pauze poprvé předvedl fanouškům ve středu, když prohrál na půdě Manchesteru City 0:3 a média označila výkon celého týmu za hanebný. Do kádru pro utkání se ani nevešel Němec Mesut Özil, který nebyl zraněný, jen prostě neměl důvěru trenéra. Manažer Mikel Arteta vše vysvětlil, že se tak prostě rozhodl z taktických důvodů. Fanoušci i experti jsou ale v šoku, německý záložník je nejlépe placeným hráčem klubu a čekalo by se, že bude na trávníku odvádět odpovídající výkony.

Realita je úplně opačná a list Daily Mail pak hráči spočítal, jak královsky je v Arsenalu placený. Kontrakt byl označen za nejhorší smlouvu v historii Premier League. Pohled do statistik to jen potvrzuje a očekává se, že se bude hráč během léta z Emirates Stadium pakovat. Tedy pokud se najde zájemce. Němec totiž vstřelil v této sezoně jediný gól. Ten tedy vyšel Arsenal na neuvěřitelných 15,75 milionu liber. K tomu ve 23 utkáních přidal tři asistence.

Na hřišti strávil 1 812 minut, což mu dává v přepočtu na zmíněnou odměnu 8692 liber za šedesát sekund pobytu na trávníku. Dalších 1968 minut odehrál Arsenal bez Özila.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články