Hlavní obsah

Hororová srážka při restartu! Brankář Manchesteru City zranil spoluhráče

Manchester
Aktualizováno

Bleskový výběh, zákrok, drsná srážka. Brankář Manchesteru City Ederson ve středečním utkání anglické ligy s Arsenalem poslal do nemocnice spoluhráče Erica Garcíu. Ten pod dozorem lékařů strávil noc a po sérii testů byl dnes propuštěn.

Foto: Laurence Griffiths, Reuters

Eric García z Manchesteru City po srážce s vlastním brankářem Edersonem.

Článek
Fotogalerie

Byl to ligový restart s mrazivým momentem. V 82. minutě za stavu 2:0, ve chvíli, když už Citizens nezadržitelně kráčeli k výhře, vyběhl Ederson z pokutového území a vrhnul se po míči, aby ho odhlavičkoval. Povedlo se, přerušil náznak soupeřovy šance, ale plnou vahou svých devadesáti kilogramů srazil Garcíu, pro kterého tímto zápas skončil.

Devatenáctiletý Španěl bezvládně ležel na zemi. Vylekaný spoluhráč Benjamin Mendy si dokonce natáhl dres přes hlavu, aby nemusel scénu sledovat.

Ošetřování na hřišti trvalo dlouhé minuty, pak byl obránce odnesen na nosítkách s krunýřem na krku a kyslíkovou maskou na obličeji. Musel do nemocnice.

"Máme o Erica samozřejmě strach, je sice při vědomí, což je dobré znamení, ale podstoupí testy, protože rány do hlavy jsou vždy strašně nebezpečné," uvedl po utkání trenér obhájců titulu Pep Guardiola.

Vyšetření ale nakonec žádné vážné zranění neprokázalo. Brankář Ederson zveřejnil na sociálních sítích společnou fotku s popiskem "v pořádku a zpět".

V jedenáctiminutovém nastavení zápasu Phil Froden ještě upravil na konečných 3:0.

Vítězové oddálili očekávanou korunovaci Liverpoolu minimálně do příštího týdne.

Reklama

Související témata: