Hlavní obsah

Z bohatého ráje v Manchesteru City chce za každou cenu pryč. Guardiola potvrdil krach jednání

Manchester/Praha

Pro většinu fotbalistů světa jde o vysněnou destinaci, ale německý středopolař Leroy Sané o setrvání v týmu obhájce titulu v anglické Premier League nemá zájem. Superbohatý Manchester City chce v létě opustit, což už klubu oficiálně oznámil.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Leroy Sané v dresu Manchesteru City, který chce už v létě opustit.

Článek

Hvězdný německý fotbalista se senegalskými kořeny odmítl v City hned několik nabídek na novou smlouvu a jednání tak uvázla na mrtvém bodě.

24letý Sané má namířeno do Bayernu Mnichov, kam také, pokud se oba kluby dohodnou, přestoupí. Vedení City nicméně dalo jasně najevo, že se nenechá zastrašovat. Pokud Bayern nepřijde s odpovídající nabídkou, chce si celek z Etihad Stadium nechat hráče až do konce jeho platného kontraktu, který vyprší v červnu příštího roku.

„Leroy nám sdělil, že s námi nechce prodloužit smlouvu," potvrdil kouč City Pep Guardiola. „Znamená to, že od nás odejde. A to buď toto léto, nebo za rok," pokračoval.

Foto: Phil Noble, Reuters

Leroy Sané v tréninkovém centru Manchesteru City

„Nový kontrakt jsme mu nabídli dvakrát nebo třikrát a on pokaždé odmítl, což znamená že bude hrát za jiný klub. Leroy naši nabídku odmítl a každý to ví. Pokud se na konci léta domluvíme s jiným klubem na odstupném, tak může jít," vysvětloval proslulý španělský stratég.

Nijak ale neskrývá, že ho jednání svého svěřence mrzí. „Jsem zklamaný. Chceme ho. Je to mladý hráč s neuvěřitelným potenciálem. Takoví se těžko hledají. On má ale ambice jinde a my chceme hráče, kteří jsou plně oddáni našemu klubu. Respektujeme ho, je to velmi milý kluk. Mám ho rád, je z dobré rodiny a je vzdělaný. Ve své kariéře ale touží po dalším dobrodružství," dodal Guardiola.

Rodák z Essenu, který má i francouzské občanství, přestoupil do Manchesteru ze Schalke v roce 2016 za 37 milionů liber. City pomohl mimo jiné k mistrovskému titulu. V Premier League odehrál 89 zápasů, v nichž nastřílel 25 gólů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články